Dimarts, 26 de Novembre de 2024

Baiget aposta per reconduir el 'problema energètic' per fer més competitiu el sector químic

C’s demana al conseller d’Empresa i Coneixement que actuï davant la “deslocalització” que afecta l’empresa Covestro

03 de Febrer de 2016, per ACN
  • El sector químic es queixa del cost energètic

    ACN

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha demanat a C’s que doni suport a les mesures del Govern per reconduir el “problema del sector elèctric i energètic”. Segons Baiget, el principal problema de la indústria química és el cost energètic i, d’aquesta manera, s’aconseguiria una energia més barata i noves possibilitats en xarxa de transport tancat per tal que el sector químic de Tarragona “mantingui la seva competitivitat”. En el marc d’una pregunta de C’s al ple del Parlament, Baiget ha defensat que l’executiu treballa per buscar solucions coordinadament amb els ajuntaments. Per la seva banda, el diputat de C’s Matías Alonso ha expressat la preocupació dels tarragonins per la “deslocalització” de l’empresa Covestro i que també afecta Ercros i ha demanat al Govern que actuï davant d’aquesta situació.

Baiget ha defensat que l’executiu no mira passivament les decisions empresarials que poden portar treballadors a l’atur sinó que “participa i treballa activament” per buscar solucions i noves localitzacions. El cost energètic suposa el 40% del total del cost del sector químic, segons Baiget. I, per aquest motiu, considera que és necessari que l’energia sigui més barata i impulsar mesures per reconduir el que ha anomenat com a “problema” del sector energètic i elèctric.

El consellera ha afirmat que el Govern està treballant en aquest àmbit des del 2013 quan la Comissió Europea (CE) va anunciar que hi hauria una migració per produïr clor i es va veure que hi podria haver decisions empresarials en la línia de deslocalitzar producció.

Per la seva banda, el diputat de C’s Matías Alonso ha assenyalat que la química de Tarragona genera un 3% del PIB espanyol i ha manifestat la preocupació perquè hi ha uns 600 treballadors afectats per aquesta deslocalització. 300 treballadors són de Covestro i Ercros, però a més, Alonso apunta que n’hi ha 600 més d’afectats.

Com a conseqüència de la deslocalització, Alonso ha denunciat que es reduirà la producció al polígon sud de Tarragona en un 70% a finals del 2017 i ha assenyalat que hi ha molts treballadors molt qualificats que tenen un lloc de treball amb “data de caducitat”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  03 de Febrer de 2016

I la flama permanent?

Per què no es fa res per eliminar les flames que contaminen permanentment i s'aprofiten les calories que llencen a l'aire per produir energia aprofitable? No hi ha tecnologia que ho faci possible? No parlen d'innovació i reducció de gasos contaminants?