Dissabte, 28 de Setembre de 2024

L'ocupació, la salut i la imatge de ciutat, eixos del nou govern de coalició a Reus

L'acord per a l'entrada d'ERC al govern contempla que hi hagi un 'colideratge' de les forces representades

25 de Febrer de 2016, per Marc Busquets
  • D'esquerra a dreta, Noemí Llauradó, Carles Pellicer, Montserrat Vilella i Jordi Cervera

    Enrique Canovaca

  • Enrique Canovaca

  • Enrique Canovaca

El govern de Reus segueix creixent. Després de l'entrada dies enrere dels dos regidors del grup municipal d'Ara Reus, Jordi Cervera i Daniel Rubio, aquest dijous a la tarda ha estat el torn de les dues regidores d'Esquerra del consistori, Noemí Llauradó i Montserrat Flores. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, que ha presentat les claus de l'acord, ha manifestat la seva satisfacció per l'entrada de les republicanes "al nostre projecte en comú per a Reus". "Amb aquest pacte de govern, serem més forts i estables", ha anunciat el batlle. La portaveu independentista, Noemí Llauradó, serà la segona tinent d'alcalde de Reus, assumirà la regidoria de Salut de l'Ajuntament i la presidència i conselleria delegada del Grup Salut Reus, mentre que Flores liderarà la regidoria de Ciutadania, Participació i Transparència.

L'ocupació i la lluita contra la pobresa, prioritàries

Pellicer ha recordat els resultats de les darreres eleccions municipals per esmentar que "la lectura que en vam fer ens indicava que caldria parlar amb tothom per arribar a consensos" i ha elogiat la "bona actitud" d'ERC durant les negociacions de les darreres setmanes. "Sempre hi ha hagut predisposició", ha assenyalat. El convergent ha indicat que "el compromís" del govern amb la ciutadania "ens ha dut a trobar l'entesa amb tots els grups municipals perquè se'ns exigeix assegurar la governabilitat" de Reus. L'alcade s'ha felicitat per compartir "el mateix model de ciutat amb Ara Reus i Esquerra" i ha assenyalat que l'objectiu dels pactes de govern és "millorar la vida de les persones".

Així, i segons ha detallat Pellicer, la finalitat del pacte de govern amb Esquerra passa, entre d'altres qüestions, "per activar les àrees d'acció municipal en què hi ha més urgències", que són "l'ocupació, la salut, l'economia i la imatge de la ciutat". Seguidament, l'alcalde reusenc ha detallat els compromisos que integren l'acord al qual s'ha arribat amb les regidores republicanes, format per una desena d'accions que "ens comprometen a executar des d'avui", segons ha avançat. Es tracta, principalment, d'una pla d'acció de mandat, un pla contra la pobresa, l'accent en la transparència, la dinamització cultural de la ciutat i el rellançament de l'economia local.

Es crearà una comissió de seguiment del pacte

El pacte de salut de ciutat també ha estat comentat durant la intervenció del batlle. "Impulsarem el sistema sanitari reusenc i en millorarem el funcionament", ha subratllat. A més, el govern establirà un protocol de publicació i control de l'execució de les decisions preses per cadascun dels diversos òrgans municipals, "per garantir-ne la transparència", ha afegit. D'altra banda, els compromisos restants del pacte passen per tirar endavant un pla d'infraestructures "a mitjà i llarg termini" i per intensificar el diàleg amb la URV. "Hem de potenciar Reus en l'àmbit universitari", ha declarat Pellicer.

Tot plegat, ha continuat el batlle, es materialitzarà a partir "del treball coordinat, la lleialtat mútua, en conjunt i fent efectiu el colideratge del nostre govern plural". Una comissió de seguiment del pacte, que es constituirà properament, serà formada per representants dels tres partits al govern i vetllarà pel "bon funcionament" d'aquest i per fomentar "el treball col·laboratiu per afavorir la ciutat".

Posteriorment, el portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, ha elogiat "el sentit de la responsabilitat" d'Esquerra a l'hora d'entrar al govern "per l'estima que tots tenim per la ciutat" i ha garantit el compromís dels integrants del pacte per "millorar els serveis d'atenció a les persones". Per la seva part, la portaveu de CiU a l'Ajuntament, Montserrat Vilella, ha desitjat que "el pacte no sigui un miratge, sinó que sigui el motor per tirar endavant Reus" i ha celebrat que l'acord signat "minimitzi la desigualtat social".

'És un bon pacte de govern'

Noemí Llauradó, al seu torn, ha agraït "la mà estesa de CiU i els companys d'Ara Reus" durant les negociacions i ha assegurat que "hem aconseguit un bon pacte de govern". "Hi hem pogut incloure moltes de les propostes que dúiem al nostre programa", ha apuntat. La regidora republicana ha garantit "treball i esforç des de la vocació de servei públic" i ha anunciat que "farem polítiques transformadores en benefici de les dones, la gent gran i els joves". Llauradó també ha destacat que "en un moment clau com l'actual", l'Ajuntament reusenc "ha d'estar al costat del procés d'independència que viu el nostre país".

La portaveu d'ERC, però, no ha volgut valorar la renúncia del seu grup municipal a la regidoria de Cultura, quelcom que s'havia establert com un dels punts clau abans de segellar el pacte d'aquest dijous. "És un bon pacte, i encara que no encapçalem determinades regidories sí que hi podrem fer les aportacions que considerem oportunes", ha dit. "De ben segur que treballarem molt bé amb la regidora Caelles", ha puntualitzat.

Llauradó ha volgut destacar el paper de Montserrat Flores al capdavant de la regidoria de Ciutadania, Participació i Transparència. "Volem ser un referent en aquest camp", ha expressat. En aquest sentit, Flores ostentarà la presidència de la comissió de transparència de la ciutat, quelcom que servirà, al parer de Llauradó, "per reforçar els drets dels ciutadans en aquesta matèria". Finalment, Llauradó ha admès que "per ara", la formació republicana no ha escollit el seu càrrec de confiança. En qualsevol cas, la portaveu ha apuntat que la paraula final "la té l'alcalde".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital pacte de govern
reusdigital.cat Reus Diari Digital pacte de govern

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Alferez Provisional de Reus  27 de Febrer de 2016

ERC, era uno de los componentes del tripartito en Reus...???

Hago la pregunta por ser de interés ciudadano, pues si mi memoria no falla, junto con el PSC y la IU-Verdes, nos dejaron un agujero de casi 400 millones de euros. Y ahora viene a salvar Reus??? Con qué políticas...??? Las de llevarse unos grandes sueldos a tiempo total. Vergüenza es lo que tendrían que tener. Y si fuesen tan patriotas, por los servicios anteriores mal hechos, su sueldo a dedicación total "0". Saludos

Amargura de vermut  26 de Febrer de 2016

Que manera...

Molt bé anònim. Però afegiria: Que manera de mentir, que manera d'enganyar, que manera de cobrar, que manera de fer les coses! Aquest pacte és el de la xocolata, dolç en boca i amarg en el cos... Charlotada pura i dura a Reus. Falta la otra pota de la mesa...

Non solution  25 de Febrer de 2016

anònim

Model de ciutat? Quin? Ni l'han tingut , ni el tenen. Així ens va.
Cada dia més endeutats i amb més gent sense feina i creixent la pobresa a Reus. Només cal veure com s'ha incrementat el nombre d'indigents als carrers.

Reportatges