Dimarts, 05 de Novembre de 2024

L’Associació de Veïns Monestir demana que la zona de l’antiga Sedera sigui de sòl residencial

Des de l’agrupació 'Salvem la Sedera', mostren el seu desacord i malestar amb l’enderrocament de l’edifici

15 de Març de 2016, per Cristina Valls
  • Imatge de l'històric edifici de la Sedera

    Josep Gallofré

  • Alfonso Berbel, durant la roda de premsa

    Cristina Valls

La polèmica per l’enderrocament de l’edifici històric de la Sedera continua. Aquesta vegada la Plataforma Salvem la Sedera, composta per l’Associació de Veïns Monestir, per l’Associació de Gent Gran del districte 1 i l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en Defensa del Territori, han manifestat en roda de premsa el seu malestar per la forma d’assabentar-se sobre el tema de l’enderrocament “imminent” de la Sedera. “Considerem una manca de tacte polític haver-nos assabentat de tot pels mitjans de premsa i televisió i, no pas pels mateixos polítics”, avança el president de l’Associació de Veïns Monestir, Alfonso Berbel Carrillo, qui a més ha afegit que “hem estat els últims a saber-ho i les associacions de veïns fins ara informades no són les més afectades. I, malgrat tot, han donat suport a una proposta que no els afecta de forma directa”.

Des del conjunt veïnal també s’ha esmentat que ha passat un any i cinc mesos des que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés el projecte urbanístic de la Sedera i, segons aporten, “no es va informar de res i, ara, tenen pressa per enderrocar l’edifici atribuint que el mateix es troba en sòl comercial. Què volen aconseguir ara? Per què tanta pressa?”. Pel que fa a l’atribució de sòl comercial, els veïns de l’associació desmenteixen aquesta qualificació descrivint que la Sedera es troba en sòl industrial, ja que el projecte residencial i d’equipaments ja no es troba operatiu.

‘No a l’enderroc, sí a la zona residencial’

Com a representant veïnal, Alfonso Berbel ha demanat a l’Ajuntament que una vegada suspès el projecte aprovat pels socialistes, es derogui l’avantprojecte que va presentar l’exregidor d’Urbanisme de Convergència i Unió, Miquel Domingo, en l’anterior legislatura. A més, apel·len al fet que la zona de la Sedera sigui de sòl residencial.

En aquesta línia, han parlat sobre construcció de baixa densitat, és a dir, d’habitatges unifamiliars que no trenquin l’horitzontalitat de la zona amb cap construcció de pisos. “Volem que aquest model de construcció existent amb límits edificables d’alçada segueixi dominant la zona i que l’Ajuntament de la ciutat inclogui al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) la zona de l’antiga Sedera com a espai residencial”, ha acabat Berbel.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Amargura de vermut  16 de Març de 2016

PROPOSTA DEL EDIFICI LA SEDERA.

Em sembla la proposta inicial acceptable. Crec que s'ha de pensar molt bé i molt les obres i la planificació en urbanisme de Reus, una zona que ha de tenir una uniformitat d'edificació, d'acord amb el seu entorn.

També sobre la SEDERA, la AAVV de Monestir, podria fer una consulta als seus veïns residents perquè determinin la seva utilitat: La proposta municipal de si es fa el pàrquing i zona verda, no trobo una mesura encertada ni coherent. També es pot proposar: que es tapie i deixi el solar tal qual, que no seria problema de tanta neteja ni de mala convivència, doncs l'Ajuntament no seria responsable de res. I una altra solució és adequar l'edifici per a un pàrquing, que solament endreçant algunes parts de l'edifici ja es podria utilitzar. Això es fa amb una mínima inversió, aprofitar el que es té, i cap molèstia d'obres, això seria fer gestió. I quan es tingui una millora econòmica a nivell municipal, nacional..., ja s'edificarà. Ara són temps de pensar i fer coses útils, sense un malbaratament pressupostari.

La consulta es pot incloure als veïns adjacents (AAVV). Però sempre ha de tenir la iniciativa la AAVV de Monestir, que és la que té a la seva zona el veritable problema. La resta de AAVV, amb el respecte que mereixen, que es cuidin dels seus arbres, dels ocells i altres menesters que tenen en al seu entorn.

Són algunes propostes que tinc de fa temps, quan pas per la SEDERA, i aprofito per exposar-les.

J. A. Carricondo  15 de Març de 2016

En lloc d'enderrocar i masificar...

Encara no hi ha prou vivendes desocupades? Per què més habitatges nous? No es pot preservar l'espai per donar suport a activitats socials, culturals, associatives, esportives, de col·leccionisme, descentralització de serveis, ampliació punt d'atenció i de lleure? Els diners de l'enderrocament es poden estalviar i dedicar-los a noves fórmules!