Dissabte, 19 d'Octubre de 2024

L'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada decidirà el guanyador del Campionat de Catalunya

16 de Març de 2016, per Sergi Jiménez
  • Presentació de l'esdeveniment

    Sergi Jiménez

  • Un dels participants de la quarta edició de l'Ultra Trail

    www.gkmph.com

  • www.gkmph.com

La cinquena edició de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada tindrà lloc els dies 2 i 3 d'abril i arriba amb novetats importants. La cursa ha entrat a formar part del Campionat de Catalunya de Curses d'Ultra Resistència 2016 de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), de manera que els vencedors es proclamaran també campions nacionals. A més, els equips que hi participin també prenen part en la competició catalana en aquesta modalitat.  

D'altra banda, la prova estrena una nova distància de 72 kilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu. Aquesta cursa, batejada amb el nom Long Trail Muntanyes Costa Daurada, se situa entre l'Ultra Trail (90 km) i la Half Trail (46 km). Prades serà el punt de sortida i el recorregut seguirà l'Ultra Trail fins al seu pas per les Tosques, baixant de la Mussara. Una vegada arriba a la coneguda la Vertical, enfila recte les antenes de la Mussara i enllaça amb el recorregut de l'Ultra de nou, abans de passar pel Pont de Goi.

En total, la cursa comptarà amb cinc distàncies: 10 km (oberta a caminadors), 21 km, 46 km i 90 km. Tot i així, també cal destacar l'Ultra Xics, una prova pensada perquè els més petits gaudeixin de la seva cursa, i que se celebrarà el diumenge 3 d'abril, a la plaça de Prades. Cal destacar que el municipi de Vilaplana serà l'epicentre d'aquesta edició, ja que acollirà la sortida de la Half Trail Muntanyes de la Costa Daurada. Amb tot, el Casal de Vilaplana serà l'equador de la màxima distancia (90 km), on els participants gaudiran d'assistència i podran recollir la seva bossa personal, a més d'accedir a un avituallament per recuperar forces.

Les muntanyes de Prades: turisme rural, però també esportiu

El director de la prova, Joan Carbonell, ha destacat que les curses de muntanya esdevenen una pràctica esportiva cada vegada més important a Catalunya: "Aproximadament, fa 10 anys només hi havia dues competicions d'aquest tipus a Catalunya, i el 2015 en van ser unes 35". "Tenim un 10 per cent de participants provinents d'arreu d'Espanya i d'Europa, però és cert que la majoria són del territori català", ha afegit per després subratllar que, de cara al futur, un dels objectius és que la proposta gaudeixi d'una major projecció estatal.

A més de la col·laboració dels ajuntaments de les Muntanyes de Prades per on passa la cursa, la prova compta amb el suport de diverses entitats i empreses, com el Patronat de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada del Baix Camp, i comerços i allotjaments de la zona. En aquest sentit, l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha recordat que "l'any passat l'ocupació hotelera estava al cent per cent durant l'esdeveniment", un fet que dóna moviment turístic a les muntanyes de Prades. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada
reusdigital.cat

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges