El Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) organitza les XXIX Jornades Culturals, que van començar l’1 d’abril i finalitzaran el proper 1 de maig.
En aquesta edició, les jornades estan dedicades als llegums. El CCERV ha escollit aquesta temàtica tenint en compte que aquest 2016 n’és l’any internacional, declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Segons l'organització, aquest acte ha de servir per a sensibilitzar la ciutadania sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d'una producció d'aliments sostenibles encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició.
Les XXIX Jornades Culturals de Vandellòs, es van inaugurar el divendres passat, 1 d’abril, amb la presència de l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; i el president del CCERV, Jordi Gil, i amb una conferència titulada 'Els secrets desconeguts dels llegums', a càrrec del cuiner col·laborador de TV3 Pep Nogué. La jornada inclou una quinzena d’actes, alguns relacionats amb els llegums (per exemple, un taller de cuina, una xerrada i una exposició) i altres de tipus cultural, esportiu, tradicional i popular, com ara sardanes, una jornada castellera, una paella popular o un torneig d’escacs, entre d'altres.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics