•

•

•

•

En un partit trepidant que no s'ha decidit fins al darrer sospir, el CF Reus s'ha assegurat matemàticament el play-off a Segona Divisió A. I no només això, sinó que a falta d'una jornada continua viu per aconseguir la primera posició. Els roigs-i-negres han vençut aquest dissabte a la tarda a l'Olímpic de Xàtiva amb un gol d'Edgar Hernàndez a poc per al final. Un triomf treballat davant d'un rival que ha sabut contrarestar el joc reusenc amb un sòlid treball defensiu.

La crida d'aficionats que ha fet el CF Reus durant tota la setmana ha funcionat. L'Estadi Municipal ha aconseguit la millor entrada durant la lliga, amb gairebé 4.000 persones. Conscients de la importància del matx, els roigs-i-negres han sortit endollats des del xiulet inicial. Només començar, Fran Carbia ha enviat la pilota per damunt del travesser, i poc després, l'àrbitre del partit ha anul·lat un gol a David Haro per un dubtós fora de joc. Aquesta decisió ha encès els ànims de la parròquia roig-i-negre i dels jugadors.

Tot no ha estat positiu per al CF Reus, ja que al minut 18 Fran Carbia ha hagut d'abandonar el terreny de joc lesionat. En el seu lloc ha entrat Ricardo Vaz. Així mateix, el visitant Rulo també ha hagut de ser canviat per Escobar. El ritme de joc continuava igual, amb un Reus que tenia la possessió i que intentava desgastar al rival amb llargues circulacions de pilota.

L'Olímpic de Xàtiva s'ha hagut de recollir i treballar de valent en defensa, per anul·lar els atacs del CF Reus. Les passades en profunditat als laterals Ángel i Cassamà han fet molt de mal als valencians. Unes jugades, però, que el Reus no ha sabut aprofitar per transformar en el primer gol de l'encontre. A poc per acabar el primer temps, Cassamà ho ha intentat amb un fort xut que ha estat ben desviat per Diego. Encara hi ha hagut temps per a més polèmica, ja que el col·legiat no ha xiulat un penal favorable al CF Reus per unes mans a l'interior de l'àrea.

La represa ha començat amb la mateixa dinàmica que els primers 45 minuts. El conjunt roig-i-negre era conscient que necessitava els 3 punts per assolir el play-off i seguir viu en la lluita per al lideratge. Només iniciar-se la segona part, Diego ha hagut de fer una gran intervenció per desviar un xut de falta de Vitor Silva, un dels millors jugadors del partit. Aquest dissabte, el portuguès ha demostrat la seva qualitat conduint el joc del CF Reus i fent d'enllaç entre el mig del camp i la zona ofensiva.

Natxo González ha donat entrada a Edgar Hernández per Rafa García al minut 57, un canvi que al final seria providencial. Els roig-i-negres continuaven assetjant la porteria de l'Olímpic, i Ricardo Vaz ho ha intentat en dues ocasions. Els valencians, per la seva banda, intentaven tímides contres per sorprendre Edgar Badia. Al minut 70, Colorado ha substituït David Haro.

Ricardo Vaz l'ha tornat a tenir al 75, quan no ha arribat per ben poc a una centrada d'Edgar. El CF Reus buscava el gol amb insistència, i l'Olímpic s'encoratjava veient que passaven els minuts i mantenia la igualtat. Una igualtat que s'ha trencat al minut 84, quan Edgar Hernández ha rematat des de l'interior de l'àrea per a fer l'1 a 0, que finalment donaria el triomf als roigs-i-negres. En els instants finals, els visitants ho han intentat a la desesperada, i el CF Reus s'ha hagut de defensar per evitar qualsevol situació ofensiva.

En l'instant del xiulat final s'ha desfermat l'eufòria a l'Estadi Municipal. Per dos motius, perquè el CF Reus ja és equip de play-off i continua lluitant pel primer lloc. Els reusencs hauran de guanyar en la pròxima jornada a Cornellà i esperar un empat o una derrota del Vila-real B al camp de l'Espanyol B.

CF Reus: Edgar, Cassamá, Olmo, Moyano, López Garai, David Haro (Colorado 70'), Ramon Folch, Rafa (Edgar Hernández, 57'), Vítor i Fran (Ricardo, 18').

Olímpic de Xàtiva: Diego, Julio, Berna, Vaquero, Mendoza, Cifo (Navarro 79'), Samu, Rulo (Escobar 15'), Rubiato, Adrià i Luismi Loro (Arthur 78').

Gols: 1-0 Edgar Hernández (84')

Àrbitre: Ibai Rezola Exteberria. Ha mostrat targeta groga a Rafa i Aritz, del CF Reus; i a Vaquero, Escobar i Samu, de l’Olímpic.