Dimecres, 11 de Setembre de 2024

Rebutjada la proposta de la CUP per fer fora Josep Maria Adserà, gerent de tres empreses municipals

El partit el considera el darrer gestor de l'època d'Innova i ha estat condemnat pel Tribunal de Comptes

27 de Juliol de 2016, per Enrique Canovaca
  • Els regidors de la CUP, Edgar Fernández (dreta) i Xavier Angelergues han comparegut en roda de premsa

    Enrique Canovaca

El grup municipal de la CUP ha reclamat, aquest dimecres, la dimissió del gerent de Reus, Mobilitat i Serveis, Reus Transport i Redessa, Josep Marià Adserà, l'únic gestor d'alt rang que queda de l'època del tripartit, quan Josep Prat manava a Innova. Els cupaires han fet aquesta petició en el consell d'administració de la segona societat i com que Adserà ha rebutjat la petició, s'ha votat un punt  a l'ordre del dia, com assumpte sobrevingut, per cessar-lo. No obstant, la petició no ha prosperat, ja que el govern (CiU, ERC i Ara Reus) i el PSC han votat en contra, i el PP i Ciutadans s'han abstingut.

El principal motiu per demanar la dimissió d'Adserà és la sentència emesa pel Tribunal de Comptes contra ell, Josep Prat i Josep Iglesias que els obliga a pagar poc més de 100.000 euros a l'Ajuntament de Reus, per haver autoritzat una pujada de sou als treballadors de diverses empreses municipals, entre els anys 2009 i 2011, quan els pressupostos de l'Estat no ho permetien. El regidor de la CUP, Xavier Angelergues, ha subratllat que Adserà ha estat condemnat per "mala praxis", i a més, compta amb moltes queixes per part dels treballadors. De fet, Angelergues ha titllat la seva gestió de "dèspota".

A la vegada, no entenen des de la CUP com l'Ajuntament de Reus pot mantenir en el càrrec a una persona denunciada per la mateixa institució al Tribunal de Comptes, i ara condemnada. "És més, la defensa d'Adserà diu que la responsabilitat d'apujar els sous s'ha d'estendre també als consells d'administració, intervenció i secretaria", ha manifestat Angelergues, qui ha titllat l'enfrontament jurídic de "despropòsit".

El regidor de la CUP també s'ha mostrat crític amb Adserà per ser el darrer representant de la vella Innova, quan estava dirigida per Prat i governava el Tripartit. A més, ha assegurat que si s'acaba cessant al gerent i se li ha de pagar una indemnització, aquesta quedarà compensada per la diferència a la baixa que cobraria la nova persona que ocupés el càrrec.

Angelergues ha deixat entreveure que Adserà cobra més de 135.000 euros, el límit establert pel govern per als alts càrrecs, en ser gerent de tres empreses diferents. No obstant, fonts municipals han explicat a Reusdigital.cat que Adserà cobra 95.000 euros bruts de sou per fer de gerent a Reus, Mobilitat i Serveis i té un encàrrec provisional, valorat en 20.000 euros bruts, per desenvolupar aquesta tasca a Redessa. De la gerència de Reus Transport no en percep res.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat - Reus  28 de Juliol de 2016

"Salaris de mercat"

Segons la Cup, aital directiu gaudeix d’un salari mensual de 14 pagues de. 9.643 euros segons l’equip de govern, és de 8.214 He trobat sempre curiós, que per justificar certs sous de les empreses “municipals” es fes servir l’argument de aplicar sous de mercat. Be, a qui vulgui conèixer la realitat salarial de l’estat que “ens oprimeix i colonialitza” segons els partidaris de la sobirania, recomano aquest enllaç http://www.ine.es/prensa/np939.pdf.
Òbviament, tots el quadres directius de l’entramat d’empreses municipals, tenen uns “sous de mercat” però d’un mercat utòpic e inexistent d’acord a la realitat salarial a Espanya, doncs a l’empresa privada (de mercat, com si diguéssim) principal font d’informació de l’anterior estadística, observaran tots vostès (revolucionaries de la Cup incloses) que la cosa no va tan grassa.

Reportatges