Dijous, 25 de Juliol de 2024

A la recerca de l'11 ideal per encarar la Lliga

Una anàlisi dels fitxatges del CF Reus en el seu assalt al futbol professional

14 d'Agost de 2016, per Marc Busquets
  • Natxo González té diverses opcions per completar l'equip que debutarà a Son Moix

    Cristina Antillés

Natxo González té diverses peces per completar un 11 històric, l'11 que debutarà a la Segona Divisió A per primer cop en la trajectòria centenària del conjunt roig-i-negre. La plantilla s'ha sacsejat per deixar sortir jugadors que no comptaven per al tècnic basc (Marín, Óscar Rico o Colorado, entre d'altres) per tal d'incoporar-ne uns de nous que augmentin la qualitat del grup. El campionat serà més que exigent i llarg, però des del vestidor es respira confiança en les possibilitats d'èxit. Tant és així que una de les noves cares de l'estiu, 'Máyor', ha apuntat que els homes roig-i-negres "no ens hem de sentir inferiors a ningú".

Amb moltes opcions a la davantera

Si bé la secretaria tècnica encapçalada per Sergi Parés va trigar més que la d'altres equips de la Segona en moure fitxa, el cert és que el degoteig de presentacions ha estat incessant durant les darreres setmanes. El primer fitxatge (en cessió, de fet) ha estat el d'un vell conegut de l'afició de l'Estadi, l'extrem Jorge Díaz. L'uruguaià, home fort i ràpid, va sortir temporades enrere del CF Reus per volar més alt i malgrat no haver tingut gaire sort amb les lesions ha acumulat força experiència al futbol professional. Díaz és propietat del Saragossa i ha militat a les files, entre d'altres, del Numància de Sòria. En certa manera, la seva tornada a casa suposa una immillorable oportunitat per reinvidicar-se.

Precisament ha estat 'Máyor' la segona nova peça en l'engranatge de la màquina roig-i-negra. El veterà davanter ha militat durant les dues darreres campanyes a l'Alcorcón, on ha estat important. L'alacantí hi ha jugat una setantena de partits i ha anotat vuit dianes, quelcom que d'entrada podria fer pensar en el seu poc encert de cara a porteria. No obstant això, les virtuts de 'Máyor' van en una altra direcció. Es tracta d'un d'aquells jugadors que sap jugar d'esquena, baixar pilotes altes i que és hàbil a l'hora de barallar-se amb els centrals rivals. És d'esperar, a més, que per la seva vasta trajectòria pugui ser el referent de González en partits d'alta exigència.

La pólvora l'ha de posar, a priori, el tercer dels homes que s'ha incorporat darrerament al projecte de l'equip del Baix Camp. Va ser la revelació del mundial sub-17 d'ara fa nou anys, en què també va despuntar Bojan Krkic. Macauley Chrisantus ha aterrat a Reus amb la carta de llibertat que li ha lliurat l'AEK d'Atenes. El nigerià ja coneix la Segona A estatal, ja que entre 2012 i 2014 es va convertir en la referència en atac de la UD Las Palmas (22 gols en la seva estada a les Canàries). Tot semblava indicar que Chrisantus podria arribar a ser un jugador de primera fila, però les seves aventures posteriors no han acabat de ser reeixides. Per tant, i com en el cas de Jorge Díaz, el nou ariet roig-i-negre té a les seves botes la possibilitat de situar-se de nou a l'aparador internacional. "A Reus hi vull aportar més encara que a Las Palmas", va dir en la seva presentació al juliol.

La defensa, armada

Un altre meló per obrir és 'Pichu' Atienza. L'ex de l'Hércules ha brillat a Alacant, on enguany ha disputat el play-off d'ascens a Segona A, i debutarà així al futbol professional estatal. D'ofertes no n'hi han mancat durant les darreres setmanes, i el club valencià s'havia marcat com a prioritat retenir-lo, tot i que l'oferta ganxeta ha estat més llaminera per al central. La següent incorporació ha estat la del lateral Migue García, del Racing de Santander. L'andalús, que ha signat per dues temporades, "és bon jugador i té possibilitats de créixer", segons apunta el periodista d'OID 4G Cantabria Aitor Alexandre. "Alerta, però, perquè ell és extrem. Això de posar-lo al lateral va ser un invent de Munitis", adverteix.

Posteriorment, l'afició roig-i-negra ha pogut celebrar la tornada d'un altre jugador estimat. David Querol, amb passat al club i al Nàstic, i que fins ara militava al Llagostera, ha estat clar. Està en deute amb el CF Reus: "Ells em van donar l'oportunitat de ser algú al futbol, i els he d'agrair molt", diu. Prova del seu compromís amb el projecte a Segona A de l'entitat és que lluirà el dorsal 7 a l'esquena, en homenatge al sempre recordat Jordi Pitarque. "És un bon finalitzador, té qualitat tècnica i a Tarragona va ser un gran revulsiu en moltes ocasions", recorda el periodista d'Onda Cero Joan Castell.

A la línia de mitjos, i per posar pressió a Folch, López Garai i Rafa García, el CF Reus s'ha decantat per Albístegui. "Ha estat un dels pilars de Lleida durant les últimes temporades", subratlla Carles Monge, del diari Segre. "Potser no sempre et donarà un 9, però mai baixa del 7", afegeix el periodista a l'hora de descriure la fiabilitat del jugador basc. "És molt treballador, de tall defensiu, tot i que també té qualitat per combinar", exposa. Format al futbol base de la Reial Societat, el migcampista no té experiència a Segona A. "Està preparat. Potser el que ha passat és que mai ha estat a l'equip adequat en el moment oportú", opina Monge.

Competència per a Badia

A la porteria, l'arribada del mediàtic Jordi Codina suposa una forta competència per al fins ara consolidat Edgar Badia. Indiscutible durant les dues últimes Lligues, la projecció de Badia pot veure's encallada si González decideix apostar d'inici per l'experiència de Codina, que ha signat per una campanya i que va arribar a defensar la porteria del Reial Madrid. De fet, l'ex del Getafe ja ha brillat durant la pretemporada. Al Mini, i davant del Barça B setmanes enrere, va tenir una actuació més que lluïda. En conseqüència, el paper del jove Embela serà testimonial.

Una de les últimes cares noves ha estat la d'un dels símbols bètics de la darrera dècada. El central 'Melli', fins fa poc a les lligues menors europees, ha acceptat l'oferta roig-i-negra i un cop agafi el rodatge adequat és d'esperar que per galons sigui un dels pilars de González a la gespa. Per tot plegat, i amb el bloc que es manté de la temporada passada i que ha assolit l'ascens, es fa difícil endevinar quin és l'11 que saltarà a Son Moix el dissabte 20 d'agost disposat a endur-se els tres punts de l'estadi balear. No obstant això, el cap d'esports de Reusdigital.cat, Josep Gallofré, es mulla i aposta per un equip inicial format per Codina, Benito, Atienza, Olmo, Ángel Martínez, Vítor Silva, Albístegui, López Garai, Haro, Miramón i Chrisantus.

L'objectiu de l'equip tècnic és tenir totes les posicions doblades. Així doncs, Benito compartirà la posició de lateral dret amb el recent fitxatge Joan Campins, jove de 21 anys format al Mallorca i amb experiència obtinguda al juvenil i al filial del FC Barcelona. Campins, un extrem reconvertit en lateral, ha fitxat per dues temporades després de tancar una etapa de mig campionat al Saragossa. El cert és que Natxo González disposarà de no poques opcions per encarar amb possibilitats d'èxit quelcom que a Reus mai havíem viscut: la Segona A.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Roiginegre  14 d'Agost de 2016

11 diferent

Els que veig segurs a Mallorca son aquests: Codina, Benito, Atienza, Olmo, Albístegui, Folch, Vïtor, Miramón, Jorge i Edgar. Em balla només el lateral esquerra, Ángel per assegurar més al darrera o Migue per atacar més, potser acaba sent Ángel. Haro ni de lluny serà titular sense jugar res i Maky està molt verd.

ALFREDO LOPEZ PAZ  14 d'Agost de 2016

Y PARA CUANDO UN BONO DE DEPORTE DE REUS?

QUEREMOS IR A VER FUTBOL Y HOQUEI Y ANIMAR A NUESTROS COLORES A BUEN PRECIO, TAN DIFICIL ES?

Reportatges