Dimecres, 09 d'Octubre de 2024

La iniciativa Reus Ocult amplia l'horari i el nombre d'edificis per visitar

16 de Setembre de 2016, per Redacció
  • Presentació de la segona edició de Reus Ocult

    Cedida

La segona edició del Reus Ocult tindrà lloc els dies 17 i 18 de setembre, en el marc de les Festes de Misericòrdia. Enguany, s'han programat una sèrie de visites guiades gratuïtes a indrets de la ciutat que normalment no es poden veure. La iniciativa ha estat presentada per la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i el president de l'entitat, Àlex Briñon.

A diferència de l’any passat, l’edició d’aquest any durarà dos dies i el nombre d’edificis es duplica. Es podran visitar llocs tant emblemàtics com el Pavelló dels Distingits de l’Insitut Pere Mata o la Casa Gasull, o espais més oblidats com poden ser l’antiga Llotja de Reus o el Mas d’en Vilella. A més a més, el Palau Boule i la Sala Noble de congregacions de la Puríssima Sang repeteixen en aquesta edició.

Les visites són totalment gratuïtes i no es demana cap mena de inscripció ni reserva. La iniciativa compta amb 80 voluntaris, que seran els encarregats de fer de guia. L’horari d’obertura dels edificis és de 10 del matí a 2 del migdia, i de 4 de la tarda a 8 del vespre ambdós dies, tot i que alguns edificis tenen l’horari més restringit segons la seva disponibilitat. Per a poder organitzar la visita hi ha disponibles tríptics informatius repartits en diversos establiments de Reus o bé hi ha la versió per descarregar des de la pàgina web www.espaisocults.cat.

Després d’haver fet un petit recorregut pel territori, Valls, Cambrils i Tarragona, aquest cap de setmana, l'entitat organitza la segona edició del Reus Ocult. Espais Ocults és una associació sense ànim de lucre que busca obrir al públic edificis, que normalment resten tancats o no són visitables, per realitzar-hi visites guiades. L’any passat va celebrar la primera edició a Reus on es van obrir fins a 6 edificis i van aconseguir més de mil sis-centes visites. El principal objectiu de la iniciativa és donar a conèixer i posar en valor el patrimoni arquitectònic, històric i artístic del territori.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pedro  18 de Setembre de 2016

espectacular todo, menos en chalet Vilella

Que gran decepcion con el Chatel Vilella, la entrada espactacular en todo su entorno, la remodelación de fuera muy buena, pero al entrar es la decepción que te llevas, yo me parecia que este chalet estaba catalogado por nuestro ayuntamiento y con esta catalogación conlleva
poder restaurar pero sin tocar nada de lo antigua, en este chalet el interior esta todo totalmente renovado y no han respetado nada, incluso las cristaleras que había en la torre, que dicho sean de paso eran espectaculares no las han respetado, es una lastima que el ayuntamiento no haya hecho un estricto seguimiento de las obras, actualmente pertenece a la orden que dirige el colegio adjunto, no se entiende que un patrimonio de la ciudad se haya podido destruir de esta manera, seguro que si otro particular se dedicara hacer una restauracion de un edificio lo controlarían mejor

Reportatges