Divendres, 09 d'Agost de 2024

El Castell d'Escornalbou i l'Argentera, escenaris de la trobada de persones amb el cognom Toda

04 de Novembre de 2016, per Redacció
  • Imatge de la visita de Teresa Toda (dreta) a l'Escola Eduard Toda amb la directora del centre Rosa Boqué

    Cedida

Aquest cap de setmana, a l'Argentera i el Castell d'Escornalbou tindrà lloc la trobada de persones que tenen el cognom Toda, una iniciativa que s'ha organitzat amb motiu de la commemoració de l'Any Toda. Entre les persones que han confirmat l'assistència hi ha la seva besnéta, Teresa Toda, que aquest divendres ha visitat l'Escola Eduard Toda de Reus i s'ha reunit amb l'alumnat del centre.

El Museu de Reus rep aquest dissabte, a les 12 del matí, la visita dels participants a la trobada dels Toda, que podran conèixer l'exposició 'Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món', una mostra que repassa la vida i la trajectòria de qui va ser vicecònsol, egiptòleg i bibliòfil i que es pot visitar fins al 7 de gener. El diumenge dia 6, a les 11 del matí, és prevista una visita al Castell d'Escornalbou i més tard la jornada continuarà a la vila de l'Argentera.

Aquest divendres la besnéta d'Eduard Toda, Teresa Toda, ha participat a l'Escola Eduard Toda en una trobada amb l'alumnat del centre, amb el qual ha conversat sobre la figura del seu besavi tant des de l'òptica de la seva faceta pública com des de la vessant més personal i familiar. Des d'aquesta escola es porten a terme diverses activitats i línies de treball al llarg de l'any perquè els alumnes i les seves famílies coneguin el recorregut vital del reusenc que dóna nom al centre.

En el marc de l'Any Toda s'han programat enguany a Reus i d'altres indrets diferents activitats per ampliar l’estudi i el coneixement de la personalitat i la trajectòria de l’il·lustre reusenc Eduard Toda i Güell (1855-1941) en el 75è aniversari de la seva mort.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges