Dijous, 01 d'Agost de 2024

Edgar Fernández: 'El capitalisme ha matat aquesta dona'

La CUP demana un cop més la internalització dels serveis

15 de Novembre de 2016, per Josep Gallofré
  • Edgar Fernández, acompanyat de la futura regidora de la CUP, Marta Puig, que prendrà possessió aquest dijous

    Josep Gallofré

La CUP de Reus no vol entrar en una "guerra" amb el consistori arran de la mort de la dona de 81 anys en un incendi a Reus, aquest dilluns, i no dubta de la tasca realitzada pels tècnics municipals, però ha aprofitat l'ocasió per ser crític amb les polítiques socials del govern municipal i per assegurar que "el capitalisme ha matat aquesta dona", en paraules del regidor Edgar Fernàndez. "Quan hi ha un assassinat no et pots quedar dient que hi hagut una cadena d'errors. El capitalisme ha matat a aquesta dona i els seus defensors, siguin del govern local o de la Generalitat en són còmplices", ha afirmat el regidor de la CUP.

Segons ha informat el consistori, Gas Natural Fenosa va incomplir la normativa referida a la pobresa energètica i, davant d'aquesta situació, els cupaires exigeixen un cop més la internalització dels serveis bàsics de la ciutadania. En aquest sentit, el regidor Edgar Fernández, demana que s'estudiï tallar la relació amb Gas Natural, i es treballin altres possibilitats com Som Energia.

"No hem d'oblidar que hi ha una persona que s'ha cremat viva", ha dit Edgar Fernández, per tornar a reclamar de nou que la internalització dels serveis "és una millora". El regidor cupaire ha carregat contra l'Ajuntament de Reus, ja que "fa un any i mig que intentem treballar amb el consistori amb mocions als plens que millorin les polítiques socials".

Fernández ha fet una menció especial a la moció presentada el 28 de desembre de 2015, on es demanava que no hi hagués cap tall de subministrament a Reus, no es fessin desnonaments i es creï una comissió d'habitatge "competent". Segons la CUP, no s'ha dut a terme cap acció eficient i "existeix una manca de confiança cap a l'Ajuntament". A més, també ha estat crític amb la Generalitat, i l'aprovació dels pressupostos: "No demanem millores en les polítiques socials per un titular o sortir a la foto".

El regidor de la CUP a Reus considera que "és important tenir el control dels serveis públics", i que aquests han de tenir "un preu de cost, perquè, per exemple, amb la llum es fa negoci". "Darrere de les responsabilitats polítiques i ha d'haver-hi accions, i això és el que demanem", ha conclòs Edgar Fernández.

El PSC considera que el govern no pot eludir la seva responsabilitat

El grup muncipal socialista considera que Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus hauria d'haver fet un seguiment més exhaustiu del cas de la dona morta i assegura que el govern "no pot eludir la seva responsabilitat" en aquest fet. En aquest sentit, el portaveu socialista, Andreu Martín, ha criticat les declaracions de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer: “Ens trobem davant d’un cas més de manca de diligència d’un govern instal·lat en la deixadesa. Aquesta persona mereixia un seguiment exhaustiu i no el va tenir”.

“Fa temps que el PSC adverteix i proposa mesures i el govern no ha mogut ni un dit”, ha assegurat Martín, remarcant que la seva denúncia “no es refereix als treballadors municipals, sinó a les polítiques socials d’aquest govern que, dia rere dia, es demostra que no funcionen”. El socialista ha lamentat el creuament d'acusacions entre l'Ajuntament i l'empresa subministradora "per espolsar-se responsabilitats", i en darrer terme, ha lamentat la mort de la dona.

ERC reclama 'unir esforços' per evitar fets tan lamentables

El grup municipal ERC-MES-MDC-Avancemn ha assegurat que "cal que unim esforços per evitar fets lamentables com els succeïts" i que "no pot ser que les companyies de subministrament energètic utilitzin el procediment per amagar la seva manca de sensibilitat quan desatenen els usuaris". "No pot ser que la crisi econòmica posi persones en aquesta situació de vulnerabilitat", afirma el grup municipal.

Audios relacionats:
Edgar Fernández acusa el capitalisme de matar aquesta dona
Marta Puig defensa la internalització dels serveis

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

josep  17 de Novembre de 2016

tambe podie ser lla MONA HO

tambe podie ser lla MONA HO AL LLORO que eren al plaça del Prim,tot es bo per aquesta gens,lo importan es fe suroll, ancara que sigui una desgracia,se van de pet al veure,no tenen cap respecte ells van a la seva i est tot.com va dir aquell Lenin es viu.

joan  16 de Novembre de 2016

cup fora

mira qui parla---els anticapitalistes xuclan els diners dels capitalistes..que feu al govern..si sou antisistema..

Reportatges