LI AGRADA
Fins i tot veig que aixo de que la condemnin li agrada, no fora ella si no sortis als diaris, li agrada, que i farem.
La decisió s'ha pres col·lectivament i el veuen necessari per posa fi als "abusos" de la Guàrdia Urbana
Els col·lectius de l'Esquerra Independentista, entre els quals hi ha la CUP, presentarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per la sentència del cas Bershka, que condemna a tres mesos de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat a tres activistes feministes. El portaveu d'EI, Jordi Romeu, ha denunciat aquest divendres que la sentència de l'Audiència de Tarragona va ser "dictada abans de judici" i que els "abusos de la Guàrdia Urbana queden impunes". La decisió de presentar recurs s'ha pres després de manera col·lectiva. La regidora de la CUP a Tarragona, Laia Estrada, condemnada pel cas, ha explicat que presentar recurs és necessari si "es vol posar fi a totes les situacions d'abús per part d'alguns agents". El recurs està jurídicament preparat i pendent d'admetre i formalitzar.
Segons ha explicat en roda de premsa l'advocat que ha portat el cas, Carles Perdiguero, el recurs de cassació és de "tipus extraordinari" i és "complex" perquè té una part de preparació a l'Audiència de Tarragona, que emet la sentència, i la segona sentència davant del Tribunal Suprem a Madrid. El procés, que ha de passar la fase de preparació a l'audiència provincial, qui ho remet al Tribunal Suprem, des d'on es crida a les parts a personar-se, pot allargar-se mesos o fins i tot anys.
Segons han apuntat, el recurs es presenta perquè "tot i que la sentència té un format extensiu, omet dades essencials". Segons el portaveu de l'Esquerra Independentista, només es té en compte "la versió d'una de les parts" i "s'ometen deliberadament proves practicades al judici". Així, segons EI, "no s'han tingut en compte declaracions de pes de determinats testimonis". Amb el recurs, esperen que el TS, instància superior, avaluï convenientment les proves presentades. Perdiguero ha apuntat que el procediment té unes formalitats "molt estrictes" que inclouen la "revisió de proves, la vulneració de drets i qüestions molt concretes del procediment" del judici a l'Audiència, que afegeix "un plus de complexitat".
La decisió de presentar recurs a la sentència s'ha pres de manera col·lectiva en una assemblea celebrada al Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, on van participar una trentena de persones, després d'haver estudiat els arguments jurídics presentats per l'advocat.
Estrada ha explicat que entén que la ciutadania no denunciï quan es produeixen abusos per part d'alguns agents de la Guàrdia Urbana perquè implica "un gran desgast emocional". Amb tot, ha reclamat que es presentin les denúncies corresponents si es vol posar fi a els abusos i ha animat a configurar "una plataforma més àmplia" que pugui fer acompanyament en cas de patir un abús i evitar, així, que la ciutadania es tiri enrere "per por". Romeu ha apuntat que la sentència del judici fa que els abusos es puguin "reproduir" a la resta de ciutadania de Tarragona, un fet "intolerable".
La sentència
La condemna als tres activistes del cas Bershka inclou 3 mesos de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i a pagar una multa conjunta de 2.250 euros per responsabilitat civil, a més d'una inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna. La sentència els va absoldre del delicte de lesions que se'ls imputava. Els tres agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van ser absolts de tots els càrrecs, dels delictes de detenció il·legal, amenaces i vexacions que els reclamava d'acusació particular dels activistes. El judici es va dur a terme els passats dies 9 i 10 de novembre.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics