Diumenge, 24 de Novembre de 2024

Neus Faiges i Gessamí Caramés guanyen el concurs de joves cuiners de les Jornades de la Galera

Les dues són alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme

24 de Febrer de 2017, per Redacció
  • Neus Faiges, amb l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza

    Cedida

Neus Faiges Gargallo i Gessamí Caramés Nuñez, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, han guanyat el primer i segon premi, respectivament, del concurs de joves cuiners 'De la Mar als Fogons', de les 13es Jornades de la Galera. Faiges ha cuinat un caneló cítric de galera confitada a la baixa temperatura, amb el seu consomé essència, mentre que Caramés ha captivat el jurat amb un petit four de galera. El concurs i el lliurament de guardons ha tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El passat 3 de febrer un grup d’experts va seleccionar els 8 semifinalistes d’entre totes les receptes amb galera rebudes. Aquest divendres, els participants escollits han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat format per experts de sector de la restauració i persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants, d’entre 16 i 26 anys, han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des de l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més.

Després de la deliberació del jurat, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, han lliurat els premis en un acte que també ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Sílvia Rodes, i representants de la Confraria, la Cooperativa Agrícola i l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils, entre altres.

El concurs està adreçat a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils. Els vuit semifinalistes seleccionats enguany provenien de diferents centres d’ensenyament de Sitges, Terrassa, Benicarló, Calella, Barcelona, Tortosa i Cambrils.

Tots els finalistes i els professors, acompanyats de cada centre, han guanyat una inscripció gratuïta al taller participatiu 'Tu ets el mestre de la nostra cuina', organitzat per la Fundació Alicia, per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts. Aquesta experiència també inclou la visita guiada a totes les instal·lacions del Món Sant Benet, així com l’entrada a la Cuina del complex, reservada per visites molt limitades.

A més, el primer i segon finalista, s’han emportat un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils, dues entrades a Port Aventura i una estada en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’espai lúdico-termal Aqua-tonic.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics