Divendres, 26 de Juliol de 2024

El CF Reus mereix més en l'empat amb l'Oviedo

Els homes de Natxo González segueixen sense vèncer a la segona volta tot i haver estat molt superiors al seu rival

24 de Febrer de 2017, per Joan Gomis
  • Máyor ha tornat a la gespa per disputar uns minuts contra l'Oviedo

LFP

El Reus no ha aconseguit el premi que es mereixia després de fer un gran partit i ha empatat amb l'Oviedo 1-1. Els roig-i-negres han fet un gran joc tot desplegant un esquema molt vertical i exercint una forta pressió al rival. Els ovetensos, amb ben poc, han empatat el partit i, a partir de l'1-1, el guió del matx ha canviat a favor dels visitants. Sisè empat dels roig-i-negres, un punt més (35) per apropar-se a la salvació.

El partit entre Reus i l'Oviedo ha començat molt intens per part dels dos conjunts. Al primer minut de joc, els asturians han gaudit d'un córner després d'una internada per la banda dreta. El Reus, però, passats els cinc minuts de joc, ha controlat l'esfèrica combinant molt entre línies i arribant a l'àrea de l'Oviedo. En una d'aquestes arribades, Querol, després de fer una diagonal al vèrtex de l'àrea, ha disparat a porteria, però el porter asturià Juan Carlos ha rebutjat la bimba amb els punys. La pilota ha caigut als peus de Fran Carbia, que tenint molt a prop el porter visitant, no ha pogut superar-lo.

Al minut 17, després d'una bona pressió del Reus, Querol ha robat la pilota a l'últim defensor, però quan ja feia la directa cap a porteria, ha caigut sobre la gespa tot desaprofitant una bona ocasió per encarar el porter visitant Juan Carlos. Minuts més tard, al 20, i després d'una bona centrada d'Ángel Martínez des de la banda esquerra, Benito ha acabat la jugada enviant la pilota al lateral de la porteria carbonera. El Reus dominava gràcies a dues qüestions: la forta pressió exercida sobre la defensa del rival i el joc vertical que desplegava amb protagonistes com Jorge Díaz i Querol. Cada vegada que els dos jugadors tenien la pilota als peus, feia la sensació que el perill s'aproximava.

Premi al bon joc roig-i-negre

Els reusencs han trobat el seu premi en forma de gol al minut 27 de joc, després d'una bona centrada de la banda esquerra que, Benito, tot incorporant-se en atac, han deixat la pilota de cara i Folch, entrant des de segona línia, ha definit amb l'interior del peu, superant per l'escaire el porter Juan Carlos. Imparable. Quart gol del migcampista reusenc en què va de lliga.

Al minut 34, i després d'una bona cursa de Jorge Díaz, l'uruguaià ha assistit la pilota a l'espai, on Querol, desmarcant-se, ha provat de sorprendre amb una vaselina Juan Carlos. El porter ha rebutjat la pilota deixant-la morta a la petita i arribant, des de segona línia, Guzzo no ha sabut materialitzar al fons de la xarxa amb una suau rematada de cap rebutjada per la defensa blava a la mateixa línia de gol. Jorge Díaz, al minut 38, ha tornat a posar sobre les cordes l'Oviedo: amb velocitat ha encarat els defenses i quan ha vist possibilitat de xutar, no s'ho ha pensat dues vegades, obligant Juan Carlos a enviar la pilota a córner. L'Oviedo, vist superat pel seu rival, no ha gaudit de gaires aproximacions per restablir el desavantage en el marcador. Patia la velocitat del joc dels homes de Natxo González i es trobava amb inferioritat numèrica en moltes ocasions quan perdia la pilota.

Els homes de Natxo González, podien haver marxat al descans amb un superior avantatge en l'electrònic que no pas l'1-0. Però les sensacions que han deixat sobre la gespa ha estat molt positives per encarar els següents 45 minuts de joc restants amb optimisme.

Represa: capgira el guió del partit

En la represa, l'Oviedo ha sortit amb una marxa més, conscient que podia capgirar el resultat amb el mínim avantatge roig-i-negre. Però el Reus no s'ha arronsat, repetint el mateix guió que en la primera: forta pressió sobre els blaus i connectant amb rapidesa formant bones triangulacions de joc.

Al 21 de la segona, i després d'un bon canvi de joc de Susaeta, de banda dreta a esquerra, Christian ha centrat la petita i allà Borja ha empalat de volea majestuosament, enviant l'esfèrica al fons de la xarxa. Malgrat l'estirada de Badia, ha estat impossible evitar que la pilota entrés. Gerro d'aigua freda per al Reus, que ha vist com l'Oviedo empatava el matx amb molt pocs arguments ofensius. Pràcticament amb el primer xut a porteria.

L'empat ha donat oxigen als asturians. Després de restablir l'avantatge, aquests s'han bolcat en atac capgirant el guió establert en la major part del partit, on el Reus dominava de cap a peus. Seguidament, els dos conjunts han mogut fitxa. González donava entrada a Máyor substituint Fran Carbia. L'Oviedo afegia més pólvora en atac donant entrada a Michu. L'ex de Rayo i Swansea, just en la primera pilota que ha tocat, ha posat l'ai al cor als roig-i-negres després de finalitzar una centrada amb una volea que per sort reusenca ha sortit rebotada a córner. El Reus, amb la intenció de tornar a recuperar la possessió de pilota, ha substituït  Díaz (que ha fet un gran partit) per Miramón, jugador amb idees creatives.

En els últims sospirs del matx, l'Oviedo ha assetjat la porteria de Badia intentant una heroïcitat: remuntar el partit amb ben poc. I és que, realment, el gol blau ha fet molt de mal als del Baix Camp, que no han tingut suficient temps per fer el 2-1. Final del partit, on el Reus ha sigut superior, però que ha pagat car de perdonar les grans ocasions de gol errades. El Reus ha tornat a imposar el bon joc al qual tan acostumats té els seus aficionats, però que no ha pogut sortir de la ratxa de sis partits consecutius empatant.

En el seu pròxim partit, el Reus es veurà les cares amb el Rayo Vallecano a l'Estadi de Vallecas (Madrid), on intentarà sumar el primer triomf de la segona volta. El matx serà narrat a l'espai 'LANOVA En joc' de LANOVA Ràdio el pròxim dissabte, 4 de març, des de tres quarts de 6 de la tarda.

CF Reus: Edgar Badia, Benito, Olmo, Atienza, Ángel Martínez,López Garai (Tébar, 88'), Folch, Jorge Díaz (Miramón, 78'), Guzzo, Fran Carbia (máyor, 77'), Querol

Real Oviedo: Juan Carlos, Diegui, David Fernández, David Costas, Christian Fernández, Erice (Michu 76'), Lucas Torró, Susaeta, Borja Domínguez, Saúl Berjón (Nando, 88'), Toché

Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo (Castella- La Manxa). Ha amonestat als locals Jorge Díaz (71'), Atienza i Benito (90'); i al visitant Lucas Torró (84')