Divendres, 19 de Juliol de 2024

Un miler d'armats es reuniran a la Selva del Camp el 2 d'abril

Hi seran presents vint-i-cinc agrupacions diferents

09 de Març de 2017, per Redacció
  • Un miler d'armats desfilaran per la Selva del Camp, el 2 d'abril

    Cedida

La 21a Trobada d'Armats de les comarques de Tarragona acollirà un total de 25 agrupacions d'aquest tipus d'arreu del territori (un miler d'armats), en la que serà l'edició més multitudinària dels darrers vint-i-cinc anys. Com a novetat de la trobada, que es durà a terme a la Selva del Camp, es comptarà amb la participació especial dels Armats de Mataró i de la Confraria de la Sang de Tarragona. A més, l'esdeveniment coincideix amb els 400 anys de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist del municipi, que acull per segon cop una trobada d'armats -la primera va ser el 1993.

El tret de sortida del recorregut de la Trobada d'Armats serà des del Pavelló Municipal d'Esports, passant per l'Avinguda Puig i Ferreter fins a entrar al nucli antic seguint pel carrer Major, els Ponts, plaça de les Pletes i la plaça de Simó Salvador; on es farà un punt d'avituallament. Continuarà pel raval de Sant Rafael fins a arribar al Portal d'Avall i serà al passeig Josep Cristià on les autoritats faran entrega de la placa commemorativa a cadascuna de les agrupacions.

L'esdeveniment comptarà amb les agrupacions d'armats de la Pobla de Mafumet, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Reus, el Pla de Santa Maria, el Vendrell, Les Borges Blanques, Riudecols, Maspujols, Valls, Constantí, Montbrió del Camp, Flix, Alcover, Cambrils, Riudoms, Vilallonga del Camp, Mont-roig del Camp, el Morell, l'Arboç, Bellpuig (Lleida), Juneda (Lleida) i amb la participació especial de Mataró (Barcelona) i de Tarragona.

Un cartell inspirat en els armats selvatans dels anys seixanta

El cartell d'enguany està inspirat en l'estètica i estil selvatà dels vestits dels armats dels anys seixanta. L'escultor i artista selvatà Florenci Andreazzini ha estat el responsable del disseny del logotip, que s'ha plasmat en una placa commemorativa que s'entregarà a cadascuna de les agrupacions. El distintiu representa el tradicional 'rindan armas' que els armats fan al Raval de Sant Rafel un cop arriba el pas del Sant Crist i el de la Soledat en la processó de l'Agonia del Divendres Sant.

Per últim, i en el marc de celebració dels quatre segles d'història de la confraria, es duran a terme dues conferències i la inauguració d'una exposició fotogràfica al Castell del Paborde, el divendres 31 de març, a les 9 de la nit.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges