Divendres, 12 de Juliol de 2024

Els Premis Gresol d'enguany reconeixen Artur Alomà, Josep Vila i el Reus Deportiu

El gastrònom Joan Bosch o la periodista Pilar Rahola són altres dels distingits que recolliran el seu guardó el 8 de juny

25 de Maig de 2017, per Jordi Siré
  • La presentació de l'11a edició dels Premis Gaudí Gresol s'ha fet aquest dijous

    Cedida

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i Excel·lència han esdevingut una d'aquelles cites socials marcades en vermell al calendari d'esdeveniments locals. En aquesta onzena edició, que es durà a terme el pròxim 8 de juny a l'auditori Gaudí de Tecnoparc firaReus, es guardonaran fins a deu persones i entitats que encaixen dins del perfil buscat per la Fundació Gresol. Una entitat que "reuneix empresaris i alts directius al voltant de plantejaments econòmics que siguin bons per al desenvolupament del Camp de Tarragona". Aquesta era la targeta de presentació a càrrec del seu president, Julián Mollá, durant la roda de premsa convocada aquest dijous a l'Ajuntament, col·laboradora de la iniciativa.

Per la seva banda, i reforçant el caràcter "d'oportunitat per donar a conèixer la ciutat a la gent de pes que encara no la coneixen", el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, destacava alhora la denominació d'origen d'uns "premis que surten de Reus, que sempre s'han fet a Reus i que destaca valors com els de l'excel·lència i emprenedoria, que ens agrada pensar que estan molt lligats al que volem ser". A l'acte també ha participat el president de Càritas Reus, Antoni Garcia, Aquest ens d'ajut als més necessitats serà el beneficiari dels ingressos provinents del tradicional sopar solidari lligat als premis, que l'any passat va recaptar prop de 6.000 euros.

La gala, que serà presentada per l'actriu i presentadora catalana Ivana Miño (coneguda per la seva participació a diverses sèries de TV3 i per ser la cara del programa 'Catalunya Experience') serà escenari per reconèixer una ampla panòplia de triomfadors. En l'àmbit de Lideratge Empresarial el guardó és per a Jaume Alsina, fundador de l'Agropecuària de Guissona l'any 1958 i president des de 1999 de la Corporació Alimentària Guissona, S.A., que comercialitza els seus productes carnis a través de les botigues de franquícia 'bonÀrea'. Pel que fa al camp de la sociologia, l'escollit enguany ha estat Manuel Castells, catedràtic del ram de la Universitat Oberta de Catalunya així com de tecnologia de comunicació i societat a la Universitat del Sud de Califòrnia i que suma fins a 24 doctorats honoris causa.

Entre els guardons més destacats hi figuren dos de branques molt diferents entre si. Els mereixedors del considerat com Premi Nobel d'arquitectura d'enguany (Premi Pritzker), el gabinet integrat per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta compartiran reconeixement juntament amb l'hoquei del Reus Deportiu, proclamat com a nou campió d'Europa el passat 15 de maig.

La llista es completa amb l'escriptor i advocat Ildefonso Falcones, autor del fenomen editorial 'La Catedral del Mar' publicada a més de 40 països; l'actor Francesc Orella, amb una sòlida carrera en televisió a sèries com 'Estació d'enllaç' o 'Merlí' i en la seva faceta teatral (Premi Max al millor actor protagonista els anys 2003 i 2008); el responsable de la cuina del cambrilenc Can Bosch, reconegut amb una estrella Michelín que continua mantenint des de 1984; el polifacètic creador artístic reusenc Artur Aldomà, reconegut especialment per la seva obra escultòrica; la periodista Pilar Rahola i en el capítol de Reusenc Il·lustre, el nascut a Marsella però criat a la ciutat, Josep Vila, amb una trajectòria professional que el va portar a ser assessor fiscal en el Fons de Garantia de Dipòsits en Entitats Bancàries, membre del Consell d'Administració de RTVE triat pel Senat i president del Consell d'Administració de la cadena de televisió Euronews.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges