Diumenge, 15 de Setembre de 2024

UGT alerta de l'augment de les contractacions temporals a Catalunya durant la crisi

El sindicat apunta que els contractes temporals de durada inferior o igual a un mes s'han incrementat en un 24,5% al període entre 2008 i 2016

30 d'Agost de 2017, per Redacció
  • L'informe d'UGT se centra en l'evolució de la contractació temporal entre 2008 i l'any passat

    Cedida

El sindicat UGT ha presentat aquest dimecres l'informe corresponent a l'evolució de la contractació temporal a Catalunya durant el període 2008-2016. Segons les dades recopilades, la contractació temporal en els darrers vuit anys al país s’ha incrementat un 24,5% i els contractes temporals de durada igual o inferior a un mes, un 70,4%, mentre que la contractació indefinida s’ha reduït un 11,7%.

Augment de les persones contractades per ETT

Fonts d'UGT han apuntat que "malgrat l’increment de la contractació en aquests anys en valors absoluts, la quantitat no va acompanyada de qualitat en l’ocupació que es crea". D'aquesta manera, a les conclusions de l'informe s'ha fet constar que "es produeix un abús de la contractació temporal i parcial, moltes vegades de manera fraudulenta, amb un increment de la contractació a través d’ETT, la subcontractació i les empreses multiserveis".

En aquesta línia, el sindicat ha considerat "alarmant" que s'hagi detectat "un augment de la contractació a través d’ETT, que ha augmentat un 36,3% des del 2008". A més, i segons l'estudi, els contractes que han realitzat aquestes empreses de durada inferior o igual a un dia han crescut un 88,9%. El nombre de persones contractades per ETT que signen d’11 a 50 contractes s’ha incrementat un 89,8%, i les que signen 51 contractes o més, un 132,6%.

Per tot plegat, UGT ha emès un comunicat en què exigeix "la derogació de les darreres reformes laborals imposades i l’impuls d’un nou marc laboral que promogui l’ocupació estable i amb drets" al mateix temps que es demana fomentar la contractació indefinida.

L'informe pot consultar-se en aquest enllaç.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges