Divendres, 19 de Juliol de 2024

Més de 16.000 alumnes comencen el curs escolar a Reus

La ràtio de P3 torna a ser de 25 alumnes, la mateixa xifra que a l'escola concertada, i de 30 a l'ESO

12 de Setembre de 2017, per Josep Gallofré
  • Els alumnes de l'escola Alberich i Casas, durant l'estona d'esbarjo

    Josep Gallofré

El curs escolar a Reus s'ha iniciat aquest dimarts al matí amb un total de 16.331 alumnes a l'etapa obligatòria. En concret, 11.034 ho han fet a educació infantil mentre que 5.297 a secundària. Com al curs anterior, el municipi compta amb 20 centres d'educació infantil i primària públics, 1 de privat, 8 instituts de secundària, 1 institut-escola i 3 centres d'educació especial.

Així mateix, s'ha suprimit un grup de P3 a l'escola Sant Bernat Calbó. A primer d'ESO es mantenen, però l'institut Salvador Vilaseca passa de 4 a 3 grups i el Domènech i Montaner de 4 a 5. Pel que fa a les ràtios, enguany torna a ser de 25 a P3, la mateixa xifra a l'escola concertada, i de 30 a l'ESO.

Novetats al voltant de la Formació Professional

Pel que fa a la formació professional, la novetat principal és el nou Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació i control ambiental a l'IES d'Horticultura i Jardineria. Una altra dada destacable és la voluntat de l'àrea d'Educació per fomentar la mobilitat internacional de l'alumnat d'FP. Així, es preveu acollir 3 estudiants de Berlín a l'Ajuntament de Reus.

En referència al batxillerat, l'escola Puigcerver ofereix enguany la modalitat de BAT Artístic. D'aquesta forma, s'amplia l'oferta existent a Reus, ja que fins ara només l'oferia l'Institut Gabriel i Ferrater.

Obres de millora als centres educatius

L'Ajuntament de Reus ha realitzat intervencions específiques de conservació i manteniment en diversos centres educatius. Així, ha destinat un pressupost inicial de 20.000 euros, amb una previsió d'arribar als 97.000 euros, en millores. Pel que fa al servei de neteja, s'han aportat 25.000 euros. En referència al manteniment de les escoles, el pressupost està incorporat a la contracta anual per valor de 546.000 euros. També s'han fet tasques de manteniment de la senyalització dels accessos viaris de totes les escoles i instituts.

El curs que comença aquest dimarts també destaca per l'ampliació progressiva del nou Centre d'Educació Especial la Font del Lleó, ubicat al barri Gaudí. Així, a partir de les obres d'aquest estiu, podrà acollir fins a 41 alumnes. Les aules passen de 5 a 7, més una sala de coordinació, banys adaptats i col·lectius i el condicionament de la sala polivalent.

En relació a l'etapa d'educació infantil, de 0 a 3 anys, les escoles bressol van iniciar el curs el passat 4 de setembre. Actualment, encara es disposa de 25 places vacants per a infants nascuts el 2015,2016 i 2017. En aquest sentit, el 13 de setembre acaba el termini de presentació de sol·licituds per demanar ajudes per a l'escolarització i el menjador.

La regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, ha visitat l'escola Ablerich i Casas en l'inici del curs escolar.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges