Diumenge, 20 d'Octubre de 2024

La capitalitat cultural es clourà amb música en directe i pirotècnia al Mercadal

Divendres al vespre, a banda, el Fortuny acollirà l'espectacle 'Dos segles d'esplendor'

09 de Gener de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'espectacle inaugural de Reus CCC 2017, al Mercadal

    Cedida

Reus s'acomiada de la capital de la cultura catalana 2017. Els espectacles de cloenda se celebraran aquest divendres, 12, al Teatre Fortuny i el dissabte, 13, a la plaça del Mercadal. Per posar punt final a totes les iniciatives exhibides en aquest any d'intensa activitat cultural, Reus clou la programació de la CCC 2017 on es va realitzar l'acte oficial d'obertura, el Teatre Fortuny. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha detallat aquest dimarts la importància de “la complicitat, professionalitat i les propostes artístiques” de molts col·lectius i entitats de Reus que permetran tancar l'any de la capitalitat catalana amb dos grans espectacles de formats molt diferents.

Divendres, 'Dos segles d'esplendor' al Fortuny

En primer lloc, aquest proper 12 de gener es farà l'acte "més institucional", segons han detallat fonts municipals, dirigit per Francesc Cerro, que inclourà una síntesi del que ha suposat Reus CCC 2017. També s'aprofitarà la vetllada per donar el relleu de la capitalitat cultural catalana a Manresa. A continuació, tindrà lloc l'espectacle musical 'Dos segles d'esplendor' de Teatre de les Comèdies. L'acte serà a les 9 del vespre, al Teatre Fortuny i tindrà una durada aproximada d'una hora. L'entrada serà gratuïta.

'Dos segles d'esplendor' és un recorregut musical i cultural per dos-cents anys d'història de la ciutat. Els eixos principals de l'espectacle són els espais emblemàtics de Reus, els seus personatges il·lustres i el patrimoni musical i de dansa de la ciutat. L'espectacle comptarà amb la participació de prop de dos-cents artistes a l'escenari, entre els quals es troben cantants d'òperes, ballarins, cantautors reusencs, actors i els intèrprets del Cor Mestral, l'Orfeó Reusenc, el Cor Les Veus de la Terra i la Banda Simfònica de Reus.

Dissabte, festa al Mercadal

El dissabte, 13 de gener, la plaça del Mercadal serà l'escenari de l'adéu a la programació cultural del 2017 amb un acte festiu de carrer, "ple de llum, focs artificials i música", segons s'ha avançat. La vetllada anirà a càrrec de la Pirotècnia Igual, que permetran que la ciutadania escolti música en directe i vegi una projecció d'imatges i vídeos de tot el recorregut cultural de Reus durant aquest 2017. Serà "una explosió final amb música i altres sorpreses escèniques, on es potenciarà la il·luminació i el foc de proximitat". L'espectacle serà gratuït i obert a tota la ciutadania. L'acte durarà 30 minuts i farà un "pas més en el món dels focs artificials tradicionals, destacant pel seu impacte visual i sonor", s'ha exposat aquest dimarts.

A la presentació dels dos actes de cloenda hi han assistit la regidora de cultura, Montserrat Caelles; la comissària de Reus CCC 2017, Montserrat Grau; el director de l'acte institucional de la cloenda, Francesc Cerro; el director escènic i artístic de 'Dos segles d'esplendor', Jordi Vall i el representant de Pirotècnia Igual, Albert Rovira, encarregat de l'espectacle de dissabte al Mercadal. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

pep  10 de Gener de 2018

clouenda

Aveure se la clouenda sera una pachanga com la inaguracio de la capitalitat

Reportatges