Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Els alumnes de primària i secundària de Reus participaran en un estudi pioner al voltant del dolor crònic infantil

La iniciativa pretén recopilar el màxim d'informació sobre aquesta patologia per fer nous tractaments i programes de prevenció

20 de Març de 2018, per Josep Gallofré
  • Presentació de l'estudi

    Cedida

El grup de recerca ALGOS i la Càtedra de Dolor Infantil URV-Fundación Grünenthal inicien un estudi epidemiològic sobre el dolor crònic infantil. Reus serà la ciutat protagonista d'aquest estudi pioner amb la participació el mes d'abril a 40 centres d'educació primària secundària. L'objectiu és recollir informació, a través d'enquestes, de tots els nens i nenes de 10 a 17 anys escolaritzats al municipi, aproximadament uns 10.500, així com de les famílies i tutors.

L'estudi de la Càtedra del Dolor Infantil URV és la conseqüència d'un altre semblant que es va publicar fa 10 anys, en el qual ja estava inclosa la ciutat de Reus. Ara, la intenció és recopilar la màxima informació per fer nous tractaments per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb dolor crònic i desenvolupar programes per facilitar la prevenció.

Es tracta d'un estudi epidemiològic pioner al territori, tal com ja ho va ser el de fa 10 anys. Aquest indicava que un 37,7% dels infants de 8 a 16 anys del Camp de Tarragona patien dolor crònic. "L'estudi ha de servir per constatar si la xifra es manté en el temps i veure si les millores sanitàries dels darrers anys han servit", ha explicat el doctor Jordi Miró, coordinador del grup ALGOS i director de la Càtedra. Així mateix, l'estudi, en paraules de Miró, també ha de servir per "identificar els factors responsables i de risc" del dolor crònic infantil i poder crear programes de prevenció. "Quan el dolor es cronifica és complicat fer-lo desaparèixer", ha sentenciat.

Segons Joan Miró cal fer una radiografia precisa de la situació actual i "crear eines" a l'atenció primària per generar recursos per la prevenció i tractament del dolor crònic infantil. En aquest sentit, el coordinador del grup ALGOS creu que fa falta una unitat per atendre els nens i les famílies que pateixen aquesta patologia. "Els metges de família ajuden amb tot el que poden, però no tenen els coneixements suficients", ha dit.

Per la seva banda, la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, M. Dolors Sardà, ha afegit que la proposta els va semblar "molt oportuna per tal de treballar a favor d'un projecte que té un important retorn social".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges