Dijous, 25 de Juliol de 2024

C's guanyaria les eleccions però l'independentisme mantindria la majoria absoluta, segons el CEO

La CUP pujaria 7 diputats arribant als 11 mentre que JxCat (30-32) i ERC (29-32) podrien empatar en segona posició

11 de Maig de 2018, per ACN
  • Imatge general de l'hemicicle del Parlament durant una pregunta de la presidenta del grup de Cs, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont

    ACN

Cs guanyaria les eleccions al Parlament amb 33-34 escons, segons la primera onada del Baròmetre de 2018 del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) però l'independentisme tornaria a sumar majoria absoluta i, fins i tot, arribar als 75 diputats (5 més que ara). JxCat amb 30-32 i ERC amb 29-32 podrien empatar en segona posició mentre que el PSC mantindria la quarta posició malgrat perdre entre 2 i 4 diputats. El grup parlamentari que creix més és la CUP, que passaria dels 4 actuals finals als 11 escons, empatant amb Catalunya en Comú. Els comuns millorarien també els resultats del passat 21-D incrementant 3 escons. Pel que fa al PPC mantindria els resultats de les últimes eleccions i, fins i tot, podria perdre un diputat quedant-se amb 3.

La gran pujada de la CUP compensaria els escons que, segons el CEO, podrien perdre JxCat i ERC. JxCat passaria dels 34 actuals a una forquilla d'entre 30-32, mentre que els republicans mantindrien els 32 actuals o en perdrien fins a 3. Una situació que donaria una majoria independentista entre 70 i 75 escons. És a dir que es podria reforçar la majoria actual de JxCat, ERC i la CUP de 70 diputats. En canvi, els grups parlamentaris contraris a la independència sumarien entre 60 i 64 escons. 

El PSC de Miquel Iceta mantindria la quarta posició actual amb 17 diputats, tot i perdre'n entre dos i quatre. En cinquena posició es produiria un empat entre Catalunya en Comú i la CUP a 11. Així doncs, els cupaires superarien el seu resultat històric de 10 diputats de les eleccions del 2015.

Pel que fa al PPC, el partit de Xavier García Albiol repetiria els seus pitjors resultats de la història del passat 21 de desembre i, fins i tot, podria perdre un diputat més i quedar-se amb 3. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  11 de Maig de 2018

Als

independents, tindrien que recordar que son eleccions AUTONÒMIQUES, els agradi o no. La republica ja la vàrem tenir durant 30 segons, però el Valent, va dir que era de broma, però tranquils el any 3018 igual la teniu.

Reportatges