Diumenge, 15 de Setembre de 2024

Torrent no demanarà audiència a Felip VI per comunicar-li la investidura de Torra

El president del Parlament obvia així el tràmit al·legant que el monarca no s’ha 'solidaritzat encara amb les víctimes de l’1-O' i no admet l’existència de 'presos polítics' a l’Estat

14 de Maig de 2018, per ACN
  • Torrent, aquest dilluns

    ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, no demanarà audiència amb el rei d’Espanya, Felip VI, per comunicar-li formalment la investidura de Quim Torra si, finalment i com està previst, acaba sent votat al ple com a president de la Generalitat. Habitualment aquest era un tràmit protocol·lari que es portava a terme cada cop que s’investia un nou cap del Govern, però segons han explicat fonts de la presidència del Parlament a l’ACN, Torrent ni tan sols sol·licitarà que se celebri i es limitarà a comunicar la investidura per escrit.

El president considera que la tradició va canviar en el moment que, en la legislatura passada, va canviar en negar-se Felip VI a rebre a l’aleshores presidenta Carme Forcadell. Però a més, Torrent al·lega que el tràmit no procedeix políticament perquè el monarca espanyol, com a cap d’Estat, “no s’ha solidaritzat encara amb les víctimes” de l’1-O i manté els termes que va expressar en el seu discurs fet el 3 d’octubre, i a més nega que a Espanya “existeixen presos polítics”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

JOSEP. P  15 de Maig de 2018

BEN FET

Per que collons tenim que donar explicacions ?, ningú la votat, es una herencia del dictador. Si l'hages votat algú ancara tendriem una excusa, pero ara no ho entenc, no se que fa aquest senyor, ja que hi es podría accelerar que tanquin al seu cunyat, ja es hora, se està burlan de la gent.

Ganxet  14 de Maig de 2018

Osti

que xulo no?, aquest també marxarà de nit?, tardarà mol?, quina llàstima de polítics que tenim.

Reportatges