Diumenge, 13 d'Octubre de 2024

Recuperen la bassa del Mas Iglésias per aprofitar els recursos hídrics propis i fer activitats culturals

També es farà una nova zona de lleure en el seu entorn i s'instal·larà una tarima per fer-hi activitats

11 de Juny de 2018, per Redacció
  • Daniel Rubio i Carles Pellicer, a la bassa que es restaurarà

    Cedida

  • Imatge de la bassa del Mas Iglésias

     

Aigües de Reus començarà aquesta setmana els treballs de recuperació de l'antiga bassa del Mas Iglésias. L'actuació, amb un cost de 40.000 euros, pretén recuperar un altre espai emblemàtic del patrimoni històric de la ciutat i, a més, aprofitar els recursos hídrics propis, per destinar les aigües recuperades al regadiu i el manteniment de l'espai de la zona verda del mas. Així mateix, l'obra també potencia la utilitat pública, ja que es condicionarà el parc exterior amb un espai per celebrar actes a l'aire lliure i s'inclouran noves taules per lleure.

Als jardins del voltant del Centre de la Imatge de Reus (CIMIR), datada del darrer terç del segle XIX, s'hi conserva l'estructura de l'antiga bassa i es coneixia l'existència d'un pou que abastia la casa i la finca agrícola adjacent. En aquest sentit, l'obra consistirà en la recuperació de l'antic pou, la instal·lació de canonades i l'adequació de la bassa, per convertir-la en un dipòsit per fer possible el regadiu de forma més eficient. "Buscàvem donar sentit a l'element de l'aigua en aquest espai i ara podem aprofitar els pous i minats de la zona", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, qui ha reivindicat que es tracta "d'un projecte modest, però que fa ciutat".

Tres projectes en un

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, considera que és una actuació que engloba tres projectes en un. Així, a més de la recuperació dels recursos hídrics propis, es farà un espai a l'exterior del parc un escenari de fusta per fer-hi concerts i activitats diverses. En aquest espai inclourà la sala de màquines de la bassa, per tal d'aprofitar al màxim l'estructura. El batlle també ha valorat que aquestes obres "són una reivindicació dels veïns en el marc de la recuperació del patrimoni històric del municipi". La previsió és que l'adequació de la bassa i l'espai del voltant es pugui presentar durant l'agost.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges