Dimarts, 20 d'Agost de 2024

Torrent assegura que no es quedarà 'de braços plegats' després que el Suprem hagi desestimat la querella contra Llarena

La Mesa aprova una proposta del president del Parlament per crear una comissió d'estudi 'pels drets civils i polítics'

19 de Juny de 2018, per ACN
  • Torrent, aquest dimarts al Parlament

    Reusdigital.cat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que no es quedarà "de braços plegats" ni "passiu" després que el Suprem hagi desestimat la querella contra el jutge Pablo Llarena. En una roda de premsa als faristols de la cambra aquest dimarts al migdia, Torrent ha subratllat que estudiarà les diverses opcions que té damunt la taula a partir d'ara. Entre aquestes possibilitats s'hi inclouria la querella, entre d'altres. El president de la cambra també ha admès que els lletrats l'han assessorat sobre el fons i la forma de la denúncia, però que la redacció del tet va anar a càrrec del gabinet de la Presidència del Parlament.

D'altra banda, Torrent ha explicat que la Mesa ha aprovat una proposta seva per crear una comissió d'estudi "pels drets civils i polítics". Sobre la denúncia a Llarena, Torrent ha explicat que va decidir utilitzar aquest format, i no el de la querella, després de l'assessorament dels serveis jurídics de la cambra, i executant l'acord de la Mesa dels dies 13 i 24 d'abril, per interposar accions penals davant la "intromissió del tribunal en el funcionament del Parlament".

Segons el president, els lletrats van recomanar que la via fos la de la denúncia, però ha apuntat que qui va acabar donant-li forma va ser el gabinet de la Presidència, i que ell la va signar en nom del conjunt del Parlament. Aquest dimarts al matí, en acabar la Mesa, fonts de grups de l'oposició han assegurat que els lletrats han negat haver assessorat Torrent, i que l'acord de la Mesa era que els serveis jurídics també redactessin el contingut de la denúncia. Torrent ha especificat que els serveis jurídics van assessorar en la "fórmula de la denúncia", i també sobre quins hipotètics i presumibles delictes es podrien citar davant la "situació dels darrers mesos".

El president parlamentari també ha assegurat que ja intuïa que el Suprem "s'excusés" amb qüestions de forma per no admetre la denúncia. "Sigui com sigui, hi ha diferents opcions damunt la taula i no ens quedarem de braços plegats, no restarem passius", ha insistit Torrent, per després avançar que concretarà "en els propers dies" quina via concreten, sense descartar la querella.

Comissió d'estudi

Pel que fa a la comissió d'estudi que ha proposta Torrent -i ha aprovat la Mesa-, el president parlamentari ha destacat que ha de servir perquè la cambra "actuï" durant tota la legislatura i faci propostes concretes. "No és només una comissió de reflexió per analitzar les vulneracions de drets, sobretot ha de ser un espai per la proposta, i per plantejar conclusions per com blindar i assegurar el ple exercici lliure dels drets polítics i civils dels ciutadans de Catalunya, i també del conjunt de l'Estat", ha justificat.

La proposta de Torrent aprovada per la Mesa es podria portar a votació en la sessió plenària següent al ple de demà. D'altra banda, Torrent ha confirmat que no té previst assistir ni a la cerimònia de la inauguració dels Jocs Mediterranis a Tarragona, aquest divendres, ni tampoc als Premis de Girona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics