Divendres, 19 de Juliol de 2024

El major Trapero no assisteix a la concessió del Memorial de la Pau Vidal i Llecha

Un grup unionista s'ha concentrat a la porta del Centre de Lectura de Reus

06 d'Octubre de 2018, per Isabel Martínez
  • Isabel Martínez

  • Isabel Martínez

  • Isabel Martínez

Malgrat l’expectació creada per una concentració de rebuig a les portes del Centre de Lectura, la foto de la concessió del 34è ‘Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, no ha estat possible aquest divendres a Reus. Tot i que el policia no “ha rebutjat explícitament” el Memorial, segons el president del Centre de Lectura, Jaume Massó, tampoc l’ha acceptat seguint recomanacions legals. Un fet que ha impedit que el major reculli el guardó que premia “la seva actuació exemplar, intel·ligent i pacificadora del 20 de setembre de 2017”, tal i com havia ponderat el comitè de concessió. En paraules de Pepe Beúnza, membre del comitè del Memorial, la designació d’enguany reflecteix “la situació tan complicada que viu el país” i mostra que “no hi ha cap mena de prejudici en reconèixer un policia”. “El 20 de setembre podria haver estat un dia terrible” ha afirmat però, al seu parer, Trapero va tenir “un exemple pacificador” d’acord amb els principis del Memorial que destaquen els valors de la pau i la no-violència. En el marc d’una roda de premsa per la tarda, el president del Centre de Lectura ha anunciat que la dotació econòmica que implica el Memorial d’uns 8000 euros “no està resolt” i que els membres del comitè l’haurien d’abordar després de l’acte.

Després dels parlaments protocol·laris i l’argumentació per part de Martí Olivella de la candidatura de Josep Lluís Trapero, els assistents han pogut veure un vídeo de 17 minuts del documental 20 de setembre. Instaurat per primer cop l’any 1985 amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria del reusenc Josep Vidal i Llecha en defensa de la pau i la fraternitat i promoure aquestes iniciatives, el Memorial 2017 va distingir ex aequo a Arxivers sense Fronteres i a la Campanya Banca Armada.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

34è ‘Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, Josep Lluís Trapero, VOX, Centre de Lectura de Reus
34è ‘Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, Josep Lluís Trapero, VOX, Centre de Lectura de Reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan  06 d'Octubre de 2018

Vergonya aliena

Quin insult als moviments pacifistes aquest premi.... Quin poc criteri el jurat del premi.... Què baix que ha caigut Pepe Beunza amb les seves paraules... Està totalment institucionalitzat...
Quina fantoxada tot plegat.....

Reportatges