Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Descoberta del monument commemoratiu en homenatge al lingüista Pompeu Fabra

Es tracta d'un dels actes més destacats de la celebració de l'Any Fabra a Reus

29 de Novembre de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de Pompeu Fabra.

    Cedida

L’alcalde, Carles Pellicer, presidirà aquest dissabte, 1 de desembre, la inauguració d’un monument commemoratiu en homenatge al lingüista i normativitzador de la llengua catalana Pompeu Fabra i Poch (Barcelona, 1868 – Prada de Conflent, 1948). L’acte, un dels més rellevants organitzats a Reus amb motiu de l’Any Fabra, s’iniciarà a dos quarts d'1 del migdia a l’Escola Pompeu Fabra i, posteriorment, es farà la descoberta del monument a l’avinguda de Sant Jordi.

A dos quarts d'1 del migdia està previst un acte de record al lingüista català a l’Escola Pompeu Fabra (carrer de Sardà, 23). L'acte serà conduït per Cesc Escoda, en representació de la Comissió de l’Any Pompeu Fabra a Reus i de les cinc entitats excursionistes de la ciutat, i hi intervindran alumnes de l’escola, la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa; el catedràtic de Literatura Catalana de la Universitat de Barcelona, Josep Murgades (que oferirà una semblança de Fabra); la coral del Centre de Normalització Lingüística Canta amb el cor, i l’alcalde, Carles Pellicer, que tancarà l’acte.

Tot seguit, la comitiva es desplaçarà a peu a la confluència de la plaça de Pompeu Fabra amb l’avinguda de Sant Jordi, on es descobrirà el monument i es farà una ofrena floral a càrrec de l’alumnat de l’Escola Pompeu Fabra i de les entitats excursionistes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges