Diumenge, 18 d'Agost de 2024

L'entorn roig-i-negre veu amb incertesa el futur del club

Expresidents, periodistes i aficionats analitzen la situació de l'entitat a Reusdigital.cat

08 de Gener de 2019, per Joan Gomis
  • La situació actual del CF Reus és molt comentada en aquests dies

    Sebastian Dumitru

El CF Reus Deportiu es troba en un dels moments més crítics de la seva història, justament quan juga en la millor categoria que ha trepitjat mai en els seus 109 anys de vida, la Segona Divisió. El deute econòmic superior als 5 milions d'euros està erosionant tots els estaments. De l'impediment per inscriure cinc futbolistes a l'inici de la temporada a la dimissió del seu president Xavier Llastarri i la baixa de fins a sis jugadors per impagaments a finals de desembre de l'any passat.

Molt probablement, el vaixell naufragarà si no arriba una injecció de capital important a temps, la sala de màquines funciona a batzegades, fins que digui prou. La persona assenyalada, el responsable que ha de vetllar perquè tot vagi a bona direcció és el màxim accionista de l'entitat, Joan Oliver. D'aquesta manera ho veuen els jugadors. Poques llums i incertesa regnen pels passadissos de l'Estadi Municipal.

Persones vinculades a l'entorn roig-i-negre com ara els expresidents Salvador Batlle i Ramon Alabart, el radiofonista reusenc Enric Tricaz, el periodista esportiu Raúl Rodríguez, el penyista Jordi Fortuny i l'aficionat roig-i-negre Joan Díaz han donat la seva impressió sobre el futur més immediat del CF Reus Deportiu.

Incertesa, futur opac

Salvador Batlle, president del CF Reus Deportiu al llarg d'onze temporades entre els anys 70 i 80, veu el futur roig-i-negre amb molta "incertesa". "El CF Reus no ha de desaparèixer després de tants anys d'història. S'ha de fer un esforç perquè segueixi competint. El resultat del diumenge a Màlaga i que hagin cobrat Querol i Olmo és bo, però ara el temps urgeix per assegurar la continuïtat, i si pot ser, fitxar alguns jugadors", ha desitjat. Per fitxar caldria solucionar els impagaments amb els jugadors que han abandonat la disciplina sense deixar de banda que aquestes sis places no poden ser ocupades per cap altre futbolista.

Final de la primera volta, possible desenllaç

Per la seva banda, el radiofonista reusenc Enric Tricaz veu el present i el futur "molt negres". "Si el CF Reus no arregla la seva situació abans d'acabar la primera volta, l'equip jugarà l'any vinent en categories inferiors. Si s'hagués jugat la pimera volta, la Federació simplement deixaria les coses tal com estan i el que li toqués jugar contra el Reus descansaria. La Federació no vol que el Reus desaparegui abans que finalitzi la primera volta, però quan s'acabi ja en parlarem", segueix. La solució és difícil. Guanyar a Màlaga pot ser perfectament un miratge, creu. "Els jugadors tenen una família i aquest és el seu ofici. S'han comportat perfectament al camp, però potser els hi ha faltat paciència o s'ha notat massa l'empenta de l'AFE", ha analitzat el radiofonista reusenc.

L'aficionat roig-i-negre Joan Díaz, conegut com 'El Manyo', tampoc és optimista, no hi troba recorregut. "Crec que Joan Oliver, Tebas, La Liga, l'AFE saben quin final tindrà el CF Reus", exposa. "Sé que hi ha comentaris que totes les solucions actuals són un pedaç provisional per solucionar puntualment la situació", i de la mateixa manera com pensa Tricaz, Díaz creu que després del partit contra el Numancia (l'últim de la primera volta) el club quedarà fora de la competició. El fet que Olmo i Querol hagin cobrat potser possibilitarà que aquesta situació es prolongui fins a final de temporada. Si no sorgeix un nou inversor, no s'albira un futur al club", ha explicat Díaz.

Pedaç i origen del problema

Ramon Alabart, president del CF Reus del 2009 al 2012, es mostra pessimista: "No li veig cap futur al club. Hi ha d'haver una persona que vingui i posi mínim 8 milions d'euros. Ara han cobrat els jugadors, però no els entrenadors i la resta de treballadors i empleats del club. Qui ho paga això? Ha estat un pedaç. Com s'ha produït un dèficit d'uns 6 milions d'euros en dos anys i mig al futbol professional? Com s'ha arribat a aquest punt?", es pregunta.

D'altra banda, Alabart ha apuntat que "totes les notícies positives del Reus els últims anys han quedat esborrades per culpa d'aquesta mala gestió". L'exmandatari també ha destacat la professionalitat de la plantilla: "Als jugadors no se'l's pot recriminar res. Guanyen dos partits i pugen a la part alta de la classificació. Els jugadors han donat un cop de puny sobre la taula guanyant a Alcorcón i Málaga. La meva sensació és que això no té solució, s'ha anat enganyant a tothom", ha carregat finalment Alabart. 

Venda immediata de la SAE

El periodista esportiu Raúl Rodríguez també considera que primer "s'han de detectar les causes del problema i després posar fil a l'agulla" i afegeix que la solució implica trobar una "injecció econòmica necessària per eixugar el dèficit existent amb la venda de la SAE com a requisit indispensable". Rodríguez afegeix que "les conseqüències seran greus, clares i properes si no es mou fitxa ben aviat".

El comunicador també té els seus propòsits per al nou any: "I si sona la flauta i arribés alguna persona que apostés pel CF Reus només li demanaria una cosa: Que toqui de peus a terra i faci un equip d'acord amb els recursos que genera el club. No hem d'hipotecar el futur de l'entitat, ja estem passant prou vergonya enguany", sosté Rodríguez.

L'esperança és l'últim que es perd

Qui confia amb la supervivència del més que centenari club de futbol és Jordi Fortuny, portaveu de la penya CFRD Baix Camp. Tot i ser optimista, considera que en l'àmbit econòmic tot ha estat un "desastre". "No s'ha gestionat com un club de Segona A. Sembla que siguem un club de Segona B", es queixa. "Crec que arribaran els diners, Oliver no ho deixarà perdre tot, per a ell és un negoci i no crec que hi deixi de guanyar. Crec que hi haurà un comprador. Si no, per què paga les nòmines als jugadors? Si ho veus tot perdut no pagues. I marxes. Crec que ens en sortirem", manifesta.

Tot i això, Fortuny ha lamentat que el màxim accionista roig-i-negre "no transmet cap mena de tranquil·litat quan parla". El penyista també ha criticat la falta d'ajudes per tal de realitzar desplaçaments, a més de no poder ser reconeguts com a penya per tal de forma part de 'Aficiones Unidas' i aconseguir així més avantatges.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges