Si bé actualment la nit reusenca és més atractiva que la tarragonina (màxima admesa per no pocs pelacanyes, ni que sigui amb la boca petita), la capital del Baix Camp no sempre ha estat tan animada. Dècades enrere, de fet, a la ciutat hi havia més aviat pocs locals on anar a fer-hi una copa i ballar una estona. D'aquells temps encara segueix al peu del canó l'històric Keyboard del carrer de Roger de Belfort, a tocar ja de la quarantena. No fa gaire, el pub Sunyer seguia obert, convertit en una peculiar màquina del temps.
De tots aquells bars, però, n'hi ha un de particularment enyorat, el Chamonix al número 34 passaig de Prim, conegut com 'el Cafè cantant de Reus' i creat per l'Eduard i l'Elias. Temps enrere, al mateix local hi va haver el bar Passeig, especialitzat en tapes.
Màgia i còctels
El record del pub persisteix en la memòria de molts ganxets. És habitual que comparteixin imatges del local a les xarxes socials, i que els seus articles, com ara als posavasos, s'hagin convertit un tresor per a col·leccionistes. Altres mites locals, com el comunicador Josep Baiges, troben a faltar els caps de setmana que s'hi vivien. "Per tancar el cercle, només faltaria que algú s’animés a reobrir el llegendari Chamonix, el pub entre el passeig Prim i el carrer d'O’Donnell que feia la competència al Drums, especialment els divendres nit quan tota la canalla anava amunt i avall", va escriure el seu bloc El Món de Reus quan va reobrir aquest últim ara fa sis anys. Ara es diu Sabana, per cert.
Un altre conegut periodista, Jordi Garcia, recorda per part seva que "jo hi anava els divendres a la tarda, quan sortia de l'institut. La mitjana d'edat era baixa, en aquella hora". La Patricia Antracita Blue, a través de Facebook, evoca els dissabtes a la tarda, "quan hi feien màgia", al pub, i "hi anava amb el novi". Un artista habitual al programa, recorden alguns, va ser el cantant Sebastià. L'humor també era sovint al menú. Micky, Koke, Juan y Miguel i Héctor y sus muñecos també hi van actuar de manera puntual.
"Hi acostumava a demanar un còctel anomenat 'lugumba''", detalla el també periodista Marià Arbonès. Fet a partir de brandy, llet i licor de xocolata, homenatja la figura de l'heroi nacional del Congo. Es mescla tot el contingut amb gel i es filtra per servir-se, si es vol, fins i tot calent.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics