La regidoria de Salut i Ciutadania, en col·laboració amb l’Associació d’empresaris d’hostaleria Reus-BaixCamp, ha presentat aquest dimecres la campanya 'Som cuiNetes', amb l’objectiu de promoure les bones pràctiques en la manipulació i venda d’aliments en els establiments de la ciutat. La finalitat "és la de millorar les capacitats dels responsables dels establiments en neteja, coure i refredar, elements de control bàsic i de contaminacions creuades", s'ha exposat. Una de les competències del municipi és la Gestió del risc en la manipulació i venda d’aliments.
El departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus disposa de "tot un seguit d’eines i de planificació" per a la vigilància dels establiments i la promoció de bones pràctiques. Una bona gestió dels establiments i la incorporació de bones pràctiques d’higiene és també "un objectiu prioritari pel sector, ja que garanteix la qualitat del servei", s'ha especificat.
Amb aquest objectiu comú, i amb la gestió del risc com a eix central, les dues organitzacions es posen d’acord "per promoure bones pràctiques a les cuines dels establiments per esdevenir un element de qualitat", s'ha subratllat finalment.
Servei de consulta
L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Salut i Ciutadania, disposa d’un servei de consulta "que es recomana utilitzar per fer les consultes prèvies a l’obrir un negoci".
També s’hi informa de la documentació que cal presentar i la que cal gestionar dins l’establiment. Cal concertar cita prèvia per correu electrònic a salutpublica@reus.cat o per telèfon al 977010040.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics