L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa Vesta Rehabilitación SL el contracte per a la construcció del Centre social El Roser, l’equipament que donarà "un impuls a les polítiques municipals d’atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta per programes existents com la gestió alimentària, l’allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat social i el Pla Local d’Inclusió Social", segons han subratllat fonts del consistori, aquest dilluns. El pressupost d'adjudicació és d'1.859.362,78 (IVA inclòs). La inversió en el nou equipament social és un dels contractes de més valor econòmic que l’Ajuntament licita en els darrers anys, s'ha precisat, i el termini d’execució de les obres previst en el plec de condicions de la licitació és de 12 mesos a partir de la signatura del contracte.
La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella ha afirmat que "el Centre social El Roser serà un equipament de referència. Donarà un impuls a l’atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta de programes prioritaris. És un projecte social, fet amb visió social; i representa un pas de gegant de projectes d’èxit que tenim en marxa". La inversió, prevista en el pressupost municipal de 2019, contempla l’execució de tot el projecte de manera conjunta, si bé inicialment s’havia plantejat fer-ho per fases.
L’Ajuntament ha modificat el document econòmic inicial "per tal d’adaptar-se a la nova planificació, a la millora de la realitat econòmica municipal i a la situació del sector de la construcció", s'ha indicat.
Els serveis
Un cop completat, el centre inclourà una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, punt de gestió i distribució de la xarxa d’aliments; dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència; i espais municipals, on s’hi traslladarà el servei del Pla local d’inclusió social i on s’hi ubicarà la seu social de l’associació de veïns dels Xalets Quintana; a més d’aules i sales de reunions.
El menjador donarà servei tant a la ciutadania en general com a persones derivades dels Serveis Socials. L’espai, s'ha descrit, "s’entèn com un gran vestíbul", amb accés des del carrer de Josep Caixés. Tot el bloc es tracta com un únic espai, enmig del qual es generen dues caixes, on hi ha els banys, vestuaris i espais d’emmagatzematge i serveis per a la cuina.
La primera de les sales del conjunt que inclou el rebost solidari és la recepció, amb un espai d’espera per a les persones que han d’accedir al rebost. L’espai es compartit amb dues peces més: el despatx de la recepció i un bany per donar servei a les persones usuàries i treballadors del rebost. Pel que fa al rebost, s'ha assenyalat, aquest "és similar a un supermercat". Constarà d’una sala diàfana amb armaris amb aliments destinats per a persones derivades de Serveis Socials. L’espai connectarà amb la cuina i amb el vestíbul de l’espai d’acollida de persones sense sostre.
La primera de les sales consta d’una recepció per a les persones sense sostre. Aquesta està articulada per un pati interior i un bany per als usuaris i treballadors. Posteriorment, s’hi troba una 'sala office' per als usuaris i els espais d’higiene de roba. Al fons hi ha una sala polifuncionals. A la part central hi ha dos dormitoris per a persones amb necessitat social, separats per a homes i dones. Les dos habitacions s’obren a dos patis interiors. Les cambres higièniques tindran accés directe des de les habitacions dormitori costan de pica dutxa i bany adaptat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics