S'ha efectiu el traspàs de l'Hospital Sant Joan a mans del CatSalut. En sessió plenària extraordinària celebrada aquest dimecres al matí s'han validat els acords subscrits prèviament a la junta general del centre, i que passen per la renúncia del consistori al dret de superfície de l'edifici (a excepció de l'aparcament subterrani), la cessió de la propietat, l'autorització de la Generalitat a Reus serveis municipals l'ampliació de capital d'aquesta mateixa societat. Si bé s'han abordat en conjunt, els punts de l'ordre del dia s'han votat per separat. El govern municipal ha comptat amb el suport de Cs, i s'ha trobat amb el rebuig del PSC. La CUP, per part seva, s'ha abstingut.
El PSC, crític
Ha estat el regidor Òscar Subirats l'encarregat d'exposar els arguments del traspàs, en línia del que es va apuntar dies enrere, en roda de premsa, abans de segellar el pacte amb la Generalitat. En aquesta línia s'ha referit a "l'èxit col·lectiu" que al seu parer suposa l'operació, quelcom que ha generat les crítiques dels portaveus del PSC i de la CUP, Andreu Martín i Marta Llorens. El grup socialista s'ha oposat en la votació de tots els punts de l'ordre del dia, per cert. La independentista, per part seva, ha defensat que el seu partit "sempre" va ser partidari que el CatSalut es fes càrrec del Sant Joan.
Des de Cs, Débora García ha insistit un cop més, com en anteriors debats, que la gestió de la salut és una competència de la Generalitat i que, en consequència, aquesta ha d'assumir el lideratge del Sant Joan. Més crític ha estat Martín, qui ha qüestionat el discurs de Subirats i ha carregat pel fet que, segons la seva opinió, el CatSalut "ha imposat les regles del joc" per fer efectiu el canvi de titularitat de l'equipament. Per al socialista, l'origen dels problemes en la gestió del centre es van començar a produir un cop el govern del país va canviar el seu model de finançament sanitari, quelcom que va abocar l'Hospital de Reus a diverses causes de dissolució.
En el torn final de paraula, abans de donar per acabat el ple extraordinari, el batlle, Carles Pellicer, ha descrit la jornada com "històrica" i ha celebrat els acords assolits després d'un període "intens". Com va dir dies enrere, ha assenyalat que aquest "no és el punt i final" de la relació entre el consistori i l'Hospital, sinó "un punt i seguit". "Seguirem gaudint d'una atenció sanitària impecacle", ha reblat. L'alcalde ha instat la resta de grups, finalment, a contribuir a generar "grans consensos" a la ciutat en matèria de salut. "Tots hi sortirem guanyat", ha dit.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics