Dimarts, 14 de Maig de 2024

El PSC diu que la reforma fiscal plantejada pel govern és 'un engany'

Martín lamenta que les bonificades en els impostos que es van anunciar 'beneficiaran només les grans empreses'

21 d'Octubre de 2020, per Redacció
  • Martín ha carregat amb duresa contra el govern municipal per la seva proposta de reforma fiscal

    PSC Reus

“Segons l’equip del batlle Pellicer, el govern aplicarà la reforma fiscal més important de la història recent de la ciutat. I nosaltres diríem que és l’engany més important de la història recent de la ciutat. De debò pensen que algú es creu aquest titular? A qui volen enganyar?”. Així de contundent ha estat la valoració del portaveu socialista, Andreu Martín, de la proposta d’ordenances fiscals per al 2021, per a qui “la veritable reforma fiscal més important i ambiciosa es va fer l’any passat, quan van augmentar un 10 per cent els impostos a la ciutadania. I malgrat les constants queixes, en això, no hi haurà cap modificació”.

El govern 'regala' els impostos a les grans empreses, diu Martín

Martín ha descrit com un “artifici” l’anunci del govern, ja que "l’únic que es modifica són tres ordenances, d’un total de 22, que fan referència a l’IBI, l’IAE i l’ ICIO per beneficiar empreses que creïn un mínim de 25 llocs de treball estables". “En aquest context de crisi social i econòmica, això és el que toca? Beneficiar només les grans empreses, que no sabem ni si vindran? I a les pimes i als petits autònoms no se’ls ha d’ajudar?”, s’ha preguntat retòricament.

El líder socialista ha lamentat que “el govern municipal regala durant 10 anys els impostos a les grans empreses i s'oblida dels autònoms, pimes i de la ciutadania, en general”. “I per això demanem al govern que es preocupi de les empreses locals i del conjunt de la ciutadania”, ha reblat.

La 'reforma anti Robin Hood'

Martín ha subratllat que “la situació és molt greu i requereix una reforma important i ambiciosa real” i ha dit que amb la reforma del govern, "ni s’obriran noves botigues; ni s’afavorirà que cap autònom posi en marxa un negoci; ni es reduirà la dura pressió fiscal que pateix la ciutadania de Reus, ni farà que Reus deixi de ser el municipi de més de 50.000 habitants amb l’IBI més alt de tot l’Estat".

En aquest sentit, ha lamentat la “manca de previsió i de fites ambicioses per assolir millores en tots aquests sectors”. Davant d’aquest escenari, Martín ha assegurat que “més que una reforma ambiciosa, podem parlar de la 'reforma anti Robin Hood' de Pellicer, perquè roba als pobres per afavorir els rics. Per a qui governa, a qui vol beneficiar? La festa per a uns quants, no l’ha de pagar la resta. I menys en el context actual”, ha reblat el socialista, qui ha avançat que el PSC no donarà suport a la proposta del govern i que el partit està treballant en una proposta de "fiscalitat alternativa". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josep Sierra Roca  22 d'Octubre de 2020

ENGANYS

Ostres! que la gent del PSOE parli d'enganys, ja li val, ja...

Reportatges