Dimecres, 15 de Maig de 2024

L'alumnat de sisè de l'escola la Vitxeta gaudeix d'una visita virtual a la Casa Navàs

Es tracta d'una prova pilot que la casa modernista engega juntament amb la plataforma Reunim.cat

17 de Novembre de 2020, per Alba Cartanyà
  • Una de les classes de sisè seguint la visita virtual

     

Els nens i nenes de sisè de primària de l'escola la Vitxeta han gaudit aquest dimarts al matí d'una visita virtual a la Casa Navàs. Sense moure's de l'aula i a través d'una pantalla, l'alumnat ha fet un recorregut per alguns dels racons més emblemàtics de la casa i de la seva història, de la mà de la directora de l'edifici modernista, Sílvia Sagalà. Tant la classe de 6è A com la de 6è B, han estat molt atentes i en acabar la visita, que ha durat gairebé una hora, han expressat que "els ha agradat molt" i que repetirien l'experiència.

Aquesta visita virtual és una "prova pilot" que engega la Casa Navàs per adaptar-se a aquests temps complicats "i poder continuar desenvolupant la seva activitat cultural". És un projecte molt prematur encara, però esperen que aquesta experiència es pugui portar a altres escoles i també serveixi per "salvar inconvenients com la distància o l'accessibilitat". Així, en un futur es contempla oferir el servei a persones amb mobilitat reduïda que no poden accedir a la Casa o també posar a disposició de tothom visites virtuals que es puguin realitzar des de qualsevol part del món.

La iniciativa neix de la col·laboració entre Casa Navàs i Reunim.cat, una plataforma de serveis d'streaming que es dedica a emetre esdeveniments per internet i està impulsada pels reusencs Ramon Masip i Miquel Saperas.

Una experiència 'innovadora'

Una de les persones que ha estat a l'escola vetllant pel bon funcionament de la prova és Benjamín Miguel, un dels guies de Casa Navàs. Ha explicat que no creu que la posada en marxa de visites virtuals afecti les visites físiques a l'edifici de la plaça Mercadal perquè són vivències "completament diferents". Comenta que fins i tot ell s'ha "sorprès" en veure el treball final d'edició i ha pensat que és una experiència "molt innovadora". Les diferències, ha apuntat, és que a la Casa "sents el directe i vius cada pedra, cada mosaic" i, en canvi, en una visita virtual "vius més el passat". 

Miquel Saperas, de la plataforma Reunim.cat també ha estat present durant la prova. Ha indicat que la covid-19 potser ha "forçat" un impuls de l'streaming, però que ja s'estava avançant cap aquesta direcció. Ha remarcat que amb aquesta col·laboració amb la Casa Navàs volien "fer visible" aquesta opció i demostrar que és possible fer un producte "maco". Ha fet un balanç positiu de l'experiència i preveu estendre el servei a altres llocs.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges