Dimecres, 17 d'Abril de 2024

I ara què?

13 de Febrer de 2024, per Teresa Vallverdú

M'he assabentat per la premsa que Educació, Departament d'Educació de la Generalitat, tancarà una línia de I3, Educació Infantil tres anys, a l'escola pública La Vitxeta i potser també a altres escoles públiques de Reus.

Sembla, a més a més, que ho fa amb l'acord de l'ajuntament i dels altres membres, el quals no sé qui són, però puc intuir-ho, de la Taula Local de Planificació. I això, si és així, m'entristeix i m'indigna.

Dubto que els representants de les escoles públiques, tant per part dels i de les docents com de les famílies, ho vegin bé. També em sobta que un equip de govern com el que hi ha a la nostra ciutat ho trobi adequat. I per què ho dubto?

L'anomalia dels concerts, Espanya és un dels pocs estats del món on s'esdevé aquest fenomen. A finals de la dècada dels setanta, van haver-se de fer en un moment per manca de places escolars a la xarxa d'escoles públiques. Semblava que era una solució d'emergència.

S'entenia que quan hi hagués prou places públiques no caldria fer més concerts. Però no ha sigut així. En els darrers mandats a la ciutat de Reus s'han ampliat línies a centres concertats.

I ara què? Sembla que hi ha places suficients a les escoles públiques. I en lloc de reduir concerts s'opta per tancar línies de l'escola pública. L'escola que és per tots i totes, la que garanteix l'equitat de tots tipus i per la que se suposa que ha de vetllar el govern de Catalunya i l'Ajuntament de Reus.

Teresa Vallverdú és exregidora de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics