Divendres, 19 d'Abril de 2024

El 'top 10' informatiu de 2020 a Reusdigital.cat

31 de Desembre de 2020, per Redacció
  • Repassem els deu continguts més llegits de l'any a Reusdigital.cat

    Freepik

Tanquem un 2020 marcat per la pandèmia i les seves conseqüències. Al llarg dels últims dies, Reusdigital.cat ha publicat diversos resums informatius per seccions (política, cultura, esports) i, a les xarxes socials, s'han recuperat els continguts més destacats dels últims 12 mesos. 

Com ja és habitual, però, per acomiadar l'any us oferim el rànquing (en ordre creixent) de les 10 informacions més llegides i comentades al diari. La comunitat ha accedit a uns 4 milions de pàgines del diari. 

10. Una gernació acomiada Òscar Saladié, mort en l’explosió de la planta química IQOXE

Publicada a Reusdigital.cat, el 18 de gener de 2020, amb l'autoria de 'Tarragona21' (del Grup de diaris digital dels Camp de Tarragona, GDDCT). Saladié va ser una de les víctimes mortals de l'accident IQOXE, el comiat es va produir al tanatori de la nostra ciutat. Podeu recuperar la notícia, que va acumular més d'11.500 lectures, aquí.

9. La covid s'emporta el ginecòleg i militant històric del PSC Ahmad Tarif Dabbagh Amiri

Notícia publicada a Reusdigital.cat el passat 7 de novembre, signada per la redacció del mitjà, va recollir la defunció d'un personatge molt estimat a Reus per la seva llarga trajectòria professional però també per la seva activitat política. 11.600 lectors van consultar una informació que podeu llegir en aquest article.

8. Es mor Albert Gairal, qui va ser propietari de la botiga de Disc Servei de Reus

Informació publicada a Reusdigital.cat el 16 de novembre. 12.000 lectors van consultar la informació que va servir per acomiadar Gairal, estimat pels amants de la música per la seva etapa al capdavant de la botiga Disc Servei de la plaça de Catalunya. Posteriorment, ja jubilat, es va sumar a les reclamacions dels Avis per la Llibertat. 

7. Dol per la mort de l'activista Roger Olivé

Notícia publicada a Reusdigital.cat el 23 d'abril (12.100 lectures). Olivé era agent rural de professió, activista social, i membre de diferents entitats de la ciutat com ara el Casal Despertaferro, amb qui mantenia una estreta relació des dels seus inicis i on havia coordinat diferents tallers i activitats. Recupereu la informació en aquest enllaç.

6. Brot de covid-19 a Reus i Vila-seca amb 39 positius

Notícia publicada a Reusdigital.cat el 6 d'agost (12.300 lectures). El focus més important del brot, segons va informar Salut, es va situar a la nostra ciutat i al municipi del Tarragonès amb 39 casos (un dels quals hospitalitzats) i 81 contactes en seguiment, que el departament va emmarcar en contextos de l'àmbit familiar, laboral i d'amistats.

5. Es mor l'empresari i forner Joan Cabré

Notícia de Reusdigital.cat del 13 de maig de 2020 (12.700 lectures). El finat era copropietari del forn Cabré de Reus, el qual regentava juntament amb la família. Cabré també era president del gremi de Forners de Reus i Comarca, del gremi provincial i membre del plenari de la Cambra de Comerç de Reus, representant aquest sector.

El Forn Cabré, situat a la plaça del Víctor, porta obert més de 100 anys, i l’actual és la cinquena generació de la família Cabré que el porta.

4. Es mor l’expresident d’ERC Reus i líder veïnal Jordi Torres

Informació de Reusdigital.cat de l'11 de novembre. Torres va ser president de l’agrupació local d'ERC del 2012 al 2014. En aquesta formació política va formar part de diverses executives locals i comarcals i de candidatures a les eleccions municipals.

Part del teixit associatiu local Jordi Torres va ser també un dels fundadors i president de l’Associació de Veïns l’Oda del barri dels Poetes de Reus. En el món associatiu va pertànyer a diverses entitats culturals i esportives.

Cal destacar també la seva participació com a tertulià en el programa ‘De bon matí’ de Punt 6 Ràdio. 

La notícia va acumular 12.750 lectures. 

3. Es mor el reusenc Joan Olivé Calabuig

Conegut com l’'Olivé de la Renfe', es va morir a l’edat de 86 anys. Durant molts anys, va regentar l’agència de viatges Wagons Lits, situada a la plaça del Mercadal, a més d’altres agències de viatges.

Notícia del 23 d'abril de 2020.

2. Detectat un nou brot de covid-19 a Reus

Informació a Reusdigital.cat del 21 de juliol (14.500 lectures). A l'estiu, en procés d'entrada a la 'nova normalitat', Salut va anar comunicat els diversos brots que sorgien arreu. A la capital del Baix Camp, aquell dia, se'n va comunicar un de quatre casos i 33 contactes en seguiment. 

1. Es mor la reusenca Mercè Olesti Baiges

La notícia més llegida de l'any 2020 a Reusdigital.cat es va publicar el 15 de novembre (gairebé 28.000 visites). 

Molt vinculada a l’Orfeó Reusenc, Olesti va ser-ne presidenta de l’any 2001 al 2007, i va ser la primera dona que va exercir aquest càrrec. La seva família també va participar activament en l’entitat reusenca.

Aixi mateix, Mercè Olesti Baiges va ser professora de l’escola Teresa Miquel i Pàmies, professió que va haver de deixar en els últims temps a causa d’una malaltia.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics