Divendres, 15 de Novembre de 2024

Les eleccions del Barça, de Reus estant

Els socis de la nostra comarca amb dret a vot no ho tindran fàcil, per expressar-lo

05 de Març de 2021, per Jordi Garcia Arnau
  • Agents dels Mossos, aquesta setmana, en l'escorcoll a les oficines del Barça

    ACN

Aquest proper diumenge es faran les eleccions a la presidència del Barça. Inicialment estaven previstes per al 24 de gener, però la pandèmia pel coronavirus va obligar a buscar una altra data esperant que la situació millorés. Aquesta va ser una decisió conjunta de la Generalitat, el Procicat i la Junta Gestora del FC Barcelona. Hem volgut parlar amb tres destacats socis per saber com encaren les eleccions a la presidència del club blaugrana des de Reus.

Els socis de la nostra comarca amb dret a vot no ho tindran fàcil per fer el vot presencial. Tarragona, concretament Camp Clar, és la seu electoral més propera, però és fora de la nostra comarca, i per tant, en teoria, no s'hi pot anar. D'aquí que molts associats hagin votat per correu per respectar l'actual confinament comarcal.

Laporta, Oliver i el CF Reus

Joan Laporta, sembla ser que és el candidat amb més possibilitats de guanyar. La seva gestió al capdavant del club va dur a l'entitat blaugrana als seus millors moments històrics, tot aconseguint dues Copes d'Europa, un Mundial de clubs i quatre lligues amb els seus set anys de presidència. Però la relació entre Joan Laporta i Joan Oliver pot perjudicar la candidatura de Laporta entre els seguidors roig-i-negres.

Així ens ho ha confirmat Carles Llussà, soci del CF Reus i del FC Barcelona, que considera que Laporta intervenia en la gestió del Reus i que per tant és responsable de la desaparició del club. Aquesta mateixa opinió la té Toni Sanchez, president de la Penya Barcelonista de Reus. Aquesta circumstància no afecta el vot de Ramón Ribé, directiu de la Penya Barcelonista i soci del FC Barcelona.

Ribé és també soci del CN Reus Ploms i ens recorda la històrica rivalitat entre Reus i Ploms. Per a Ribé la possible responsabilitat de Laporta en la desaparició del Reus no determina el seu vot, tot i que entén que entre els votants roig-i-negres sí que ho faci.

Independentisme

Un altre aspecte important a l'hora de votar és el posicionament polític de cadascun dels candidats. De tots és conegut l'independentisme militant de Laporta, que fins i tot el va dur al Parlament de Catalunya amb Solidaritat per la Independència. En aquesta campanya, els tres candidats han passat de puntetes pel conflicte nacional, tot i així, el fet que Víctor Font porti a la seva candidatura Antoni Bassas o que Toni Freixa no hagi qualificat com a presos polítics al govern empresonat per l'1-O, poden indicar el tarannà de cadascun d'ells.

En aquest sentit, Ramón Ribé troba a faltar un posicionament més clar en aquest aspecte, mentre que Carles Llussà reconeix la trajectòria política de Laporta en aquest tema. Llussà no entén perquè els candidats no es mullen més en aquest políticament tenint en compte que el 93% dels socis del club viuen a Catalunya.

Per a Toni Sanchez el possible posicionament polític dels candidats no l'afecta a l'hora d'escollir a qui votar.

La detenció de Bertomeu

La detenció de l'expresident Bartomeu en plena campanya electoral pel cas de la campanya de desprestigi envers a jugadors i a opositors a la junta de Bertomeu i per la qual el club va pagar un milió d'euros, ha estat la notícia "bomba" d'aquesta campanya electoral. El fet que cap dels tres candidats s'hagi postulat com a clar hereu de Bartomeu els ha salvat una mica de la crema.

Ara bé, Toni Freixa va formar part de la junta de Bartomeu i per tant podria ser el més afectat per la detenció de Bertomeu o almenys així ho consideren tant Carles Llussà, Ramón Ribé i Toni Sanchez. Llussà ens comenta que molta gent ha votat per correu amb anterioritat a la detenció de Bartomeu i no creu que hagi fet canviar gaires socis sobre el candidat a votar, mentre que Toni sanchez veu sospitós que la detenció s'hagi produït en plena campanya.

L'evident sobrecost en la contractació de I3 Venture en el tema de les xarxes socials ha portat a dir al precandidat Emili Rousaud que "algú havia posat la ma a la caixa". Aquesta sensació de descontrol financer que viu l'entitat des de fa anys fa que Carles Llussà vegi amb bons ulls les accions de responsabilitat com la que va empendre Rosell contra Laporta i de la que ara en podria ser Bertomeu la víctima.

Els fitxatges

La complicadíssima situació econòmica del FC Barcelona fa que sigui difícil que el club pugui afrontar fitxatges top com serien Mbappé i Haaland, les dues estrelles més desitjades pels principals clubs europeus. Tot i així, Freixa no va descartar-ne la seva contractació.

Ni Carles LLussà ni Toni Sanchez es deixen impressionar per aquests noms tan mediàtics i creu que el futur del Barça ha de passar per una bona organització i una estructura ben definida. Sanchez ens apunta que la llista de jugadors pot ser molt atractiva però cal ser conscients que massa sovint els fitxatges no acaben produint-se.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan  05 de Març de 2021

De locos

Todo un territorio , toda la TV catalana, todas las radios catalanas, todos los periódicos catalanas están como locos por las elecciones del barcelona parece que en éste país no hay cosas más importantes que solucionar, pensar que 100,000 socios y socias una minoría movilizan a todo un territorio es de locos, que solo son unas simples elecciones de nada, no perdamos más tiempo en estas cositas