Dilluns, 29 de Juliol de 2024

Un empresari de l'oci nocturn de Salou, en vaga de fam per la reobertura dels negocis del sector

12 d'Abril de 2021, per Redacció/ ACN
  • Eduardo Abonójar, assegut davant l'Ajuntament de Salou per escenificar la vaga de fam

    ACN

El president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (Arons), l'empresari Eduardo Abenójar, té previst començar una vaga de fam aquest dilluns com a protesta per les restriccions que afecten el seu sector i per exigir la reobertura dels negocis. Ho ha avançat la Corporació catalana de mitjans ('CCMA'), tot assenyalant que l'acció començarà a les 12 del migdia, just davant de l'Ajuntament de la localitat del Tarragonès. 

Per part seva, el secretari general de la patronal de l'oci nocturn (Fecasarm), Joaquim Boadas, ha dit en declaracions a 'Catalunya Ràdio' que el context actual genera incertesa per als empresaris del sector i els seus treballadors. I és que la facturació nocturna de locals com aquests suposa "entre el 60 i el 70%" del total, i que Abénojar no vol sinó "mostrar la desesperació" de molts empresaris per les restriccions. 

En aquesta línia, des del sector s'ha manifestat que les restriccions imposades per les autoritats sanitàries fan proliferar les festes nocturnes il·legals, i que una possible reobertura dels 'pubs' i els bars podria contemplar un seguit de mesures preventives contra la covid-19, tals com testos previs, restringir l'accés tan sols a les persones vacunades i incorporar aparelles de desinfecció als locals. El sector ha convocat una manifestació, el dijous 15 d'abril a les 6 de la tarda, per demanar la reobertura dels negocis. L'acte de protesta es farà entre la plaça de Bonet, davant el club nàutic, i la carretera de Barcelona, i serà estàtica a petició del Departament d'Interior, segons els organitzadors

Al migdia, Abenójar ha explicat que regenta un establiment de temporada i que fa 19 mesos que manté la persiana abaixada. "Patim moltes calamitats per arribar a final de mes", ha lamentat. Per part seva, Boadas ha insistit a reclamar la reobertura dels locals amb un dret d'admissió sotmès a testos previs i ha avançat que aquesta setmana proposaran a la Generalitat que implementi una prova pilot.

Abenójar ha explicat que la vaga de fam la farà davant l'Ajuntament durant l'horari d'obertura de l'edifici i, la resta del temps, a casa seva. Tot i que s'ha mostrat convençut que l'acció precipitarà alguna resposta per part de les administracions, l'empresari ha avançat que aguantarà tot el possible. "No sé quan l'acabaré, però faré vaga fins que no pugui més", ha assenyalat.

Un sector que es troba en la ruïna

L'empresari salouenc ha denunciat que no se'ls deixi treballar i ha reclamat la reobertura dels negocis per poder "fer entrar algun euro a casa". Abenójar ha detallat que fa molts mesos va cobrar una ajuda amb la qual no va arribar a pagar ni les despeses fixes del local i ha explicat que estan a l'espera de més ajudes.

Tot i això, ha insistit que la situació és urgent i que, d'una ajuda a una altra, molts negocis ja han desaparegut. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josep  12 d'Abril de 2021

DEIXEU-LO

Quan tindrà gana ja menjarà, no os preocupeu.

Reportatges