Diumenge, 11 d'Agost de 2024

Tercera edició del premi BASF a la millor pràctica d’Economia Circular a l'Estat

27 de Maig de 2021, per
  • Imatge de la convocatòria dels premis

    BASF

El Grup BASF i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat i amb la col·laboració d’EFE Verda com a mitjana partner, han obert la convocatòria per a la tercera edició dels premis a la millor pràctica d’Economia Circular a l'estat, uns guardons l’objectiu dels quals és reconèixer aquells projectes i iniciatives que contribueixin a circularitzar l’economia.

L’economia circular és un dels reptes per a BASF, que situa un dels seus focus prioritaris en la innovació per a fer front als reptes de l’energia intel·ligent, l’alimentació, la mobilitat i la vida urbana. Com a resultat d’aquesta innovació, des de 2018 BASF està treballant en el projecte Chemcycling que consisteix a reciclar químicament els residus plàstics per a convertir-los en una matèria primera secundària en substitució dels recursos fòssils.

Amb aquesta tecnologia, complementària al reciclatge mecànic, aconsegueix estalvis d’emissions de COâ‚‚, una qualitat dels materials iguals a la del plàstic verge i proporcionar una solució a aquells residus difícils de reciclar mecànicament (residus plàstics mixtos, plàstics amb residus o els envasis multicapa d’aliments).

Sobre la consolidació d’aquests premis, Carles Navarro, director general de BASF Espanyola, ha comentat que “a BASF estem fermament compromesos amb l’economia circular i la sostenibilitat. D’una banda, fem esforços per circularitzar els nostres propis processos industrials i, per un altre, com a empresa química, investiguem i desenvolupem solucions perquè uns altres trobin el seu camí cap al model circular. Tota iniciativa encaminada a fomentar nous models, productes i serveis d’aquestes característiques que siguin beneficiosos per a la societat i el medi ambient, tindrà en BASF un aliat. Ara més que mai és important crear química per a un futur sostenible”.

Els premis compten amb sis categories que pretenen posar en valor les iniciatives més destacades en Economia Circular que s’estan duent a terme a l'estat: Millor iniciativa pública; millor pràctica circular en grans empreses; millor pràctica circular en PIMES; Millor start-up circular i millor pràctica en el món acadèmic i millor pràctica en divulgació. La convocatòria està dirigida a projectes i iniciatives de recerca que contribueixin a circularitzar l’economia i que facin front al desafiament dels recursos naturals limitats a través dels diferents models de negoci circular.

El termini de recepció de candidatures, que ha donat principi aquest dijous, estarà obert fins al pròxim 16 de juliol 2021. El jurat estarà compost per prestigiosos experts a nivell institucional, acadèmic i empresarial en matèria d’innovació empresarial i tecnològica, comunicació, desenvolupament de programes formatius, i de sostenibilitat, a més, per alts directius de BASF a Espanya i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat.

 
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges