Dissabte, 03 d'Agost de 2024

La nit més esperada de l'any per tot reusenc

28 de Juny de 2021, per
  • El Seguici serà protagonista, dilluns i dimarts, a Reus

    Reusdigital.cat

Si aquest passat diumenge ha estat el torn dels petits, de cara a dilluns i dimarts els protagonismes seran els integrants del Seguici Festiu gran. Aquesta, la gran carpa instal·lada a l'anomenat carrer de la Festa (al parc de la Festa) acollirà les esperades passades de grups de ball, Gegants i molts altres. Tot plegat, en una celebració que recupera presencialitat en relació a de l'any passat, quan molts dels actes tradicionals es van haver de suspendre per la incertesa de la covid. 

La cita, al parc de la Festa

Serà a partir de dos quarts de 7 de la tarda d'aquest dilluns, doncs, quan el Ball de Diables, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga faran les delícies dels assistents. L'endemà, diada de Sant Pere, el passi serà doble, en sessions de matí i tarda. 

La passada del Seguici al carrer de la Festa ha estat, de fet, la gran novetat de Sant Pere 2021. Des de la regidoria de Cultura es va plantejar, setmanes enrere, un model de celebració adaptat a les circumstàncies derivades de la situació sanitària. Altres espais de la ciutat han estat també seu d'actes lúdics i tradicionals, en els últims dies. El parc de Sant Jordi, el Mas Iglésias o la Palma, entre altres, han estat indrets on els reusencs han pogut gaudir d'una sèrie d'iniciatives vinculades al programa. En aquesta línia d'adaptació al context sanitari, per Corpus les ballades dels Gegants van ser precisament a la Palma, i no pas al Mercadal. 

Especials a Reusdigital.cat i a LANOVA Ràdio de Reus

Al Mercadal, a banda, tampoc tindrem Tronada. És ja el segon Sant Pere seguit en què la covid-19 ha impedit que l'acte més popular de la Festa Major reusenca (aquí i arreu) s'hagi hagut de suspendre per prudència. Potser n'hi haurà de simbòliques o d'improvisades, ja se sap, però el cert és que la plaça segueix òrfena de trons i pólvora un any més. Tot plegat, com va subratllar per Sant Joan la pregonera Tània Verge, ens ha de servir per recordar que "la pandèmia no s'ha acabat". A poc a poc, però, i si tot va bé, recuperarem places i carrers, i viurem un Sant Pere com els de sempre, com els que peten fort. 

Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus faran, com ja és habitual, una programació especial per Sant Pere. Aquest dilluns, des de les 7, i a la pàgina de Facebook del diari, es connectarà en directe amb el carrer de la Festa per seguir la desfilada. Dimarts, també a la tarda i aquest cop a la Prioral, la connexió serà per seguir la Processó. L'especial es podrà veure a l'espai de Facebook de l'emissora de ràdio. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric 22  28 de Juny de 2021

Es un espectacle únic

Molt bé ajuntament estat una molt bona pensada, es fantàstic veure com su pasem la canalla i els grans

Reportatges