Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Convoquen un ple extraordinari per debatre sobre «l'estat de la ciutat»

07 de Juliol de 2021, per
  • Detall de la façana de l'Ajuntament de Reus

    Reus.cat

La junta de portaveus de l’Ajuntament de Reus, a proposta de l’alcalde, Carles Pellicer, ha tractat aquest dimecres, 7 de juliol, la convocatòria d’una sessió extraordinària del ple municipal per debatre "sobre l’estat de la ciutat", segons fonts municipals. La sessió tindrà lloc el dijous 29 de juliol a les 4 de la tarda i es farà de manera telemàtica.

El Reglament Orgànic Municipal (ROM), segons s'ha assenyalat des del consistori, preveu la convocatòria específica de sessions extraordinàries del ple municipal amb debat sobre l'estat de la ciutat com a un únic punt de l'ordre del dia, "per tal de possibilitar el debat sobre l'orientació política general del govern municipal".

Serà el primer debat en aquesta línia que convoca l’Ajuntament des de l’aprovació del document, el mes d’agost de l’any passat. La revisió del ROM va incorporar novetats per fer l’administració municipal "més participativa i transparent" en la presa de les seves decisions i "en el rendiment de comptes de les seves actuacions", s'ha conclòs des de l'Ajuntament.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Cromwell  08 de Juliol de 2021

Reus ciudad de Deu...

He decidit anar-me'n a viure a un altre municipi del Baix Camp. És lamentable prendre decisions quan es té una certa edat. Però la convivència social en l'actual ciutat, és el que fa la presa de decisió tan inesperada que mai hagués somiat, el principal motiu ho exposo a continuació. Cada vegada s'està posant més difícil caminar per les voreres i carrers de vianants de la ciutat, a causa de l'incivisme d'l'ús de les bicicletes, patinets elèctrics, i altres artefactes de mobilitat personal. En els últims dies he estat a punt de ser atropellat en diverses ocasions per aquests vehicles. Lluny de disculpar l'usuari de el vehicle, m'han recriminat que no els hagi deixat pas lliure, tot un repte en un matí, o tarda d'estiu, plena la vorera i els carrers de vianants de gent, això m'ha succeït en carrers tan cèntrics com: la de l'Vent, Raval Santa Anna, Av. Carrilet, Llovera, etc., dia sí i a l'altre també. I he rebut alguna que altra paraula altisonant i amb sarcasme (a veure si mira per on va ...!). Qualsevol persona i de diferent edat, pot fer-se amb un patinet elèctric, o un altre artefacte de mobilitat personal sense més, per la seva senzillesa a l'adquirir-lo, per la seva maneig de conduir-lo, no necessita permís de conduir, ni assegurança d'accident, ni coneixements de seguretat viària, pot aparcar on li vingui de gust, es fiquen en els establiments sense que ningú digui res, no paguen cap impost, no fan manteniment, en fi, amb una llibertat, sense control i desimboltura que es creuen els amos de la ciutat. Però a quin preu? En la majoria dels casos que intervenen els artefactes de mobilitat personal, el pitjor parat sempre és el vianant. On són els nostres drets? On són els dispositius de vigilància municipals? Per a què serveixen les ordenances municipals? Per això, i altres coses més com: brutícia de micció i excrements dels animals per on vulguis que vagis, Reus fa fàstic viure; doncs me'n vaig a una altra ciutat, on de moment, aquest tipus de vehicles escasseja, i la brutícia sense comentari. En veritat que no tinc cap esperança que la situació a Reus millori, tot el contrari, amb el pas del temps empitjorarà. Tan sols vull fer-li un suggeriment al Sr. alcalde i Regidors de l'actual Ajuntament: “Encara tenint el semàfor en verd, no travessin el carrer, ni passin per un pas de vianants, ni vagin per la vorera, perquè estan exposats a ser atropellats, i quan surtin de casa, vagin en cadira de rodes per a salvaguardar la seva integritat personal”. En això s'ha convertit la ciutat de Reus: “Ciutat sense Llei”.
CIUTADÀ  07 de Juliol de 2021

LA CIUTAT ESTA FATAL

Ja poden reunirse ja, que Reus esta que fa pena en seguretat. Abans podies anar pel carrer tranquil i sabent que no et passaria res, ara els carrers centris estan que fan por! No son segurs i a qualsevol hora et trobes a persones extranyes que abans no es veien. En fi ja poden posar fi aixo el mes aviat possible o anira a pitjor tot!

Reportatges