Dijous, 12 de Setembre de 2024

Fer esport, fer ciutat

12 de Juliol de 2021, per Marc Busquets Obré
  • Una vista àeria del pavelló olímpic

    Reus.cat

Va ser al maig quan es va donar a conèixer que Reus acollirà un open del World padel tour (WPT) els anys 2022 i 2023. Es tracta d'un dels esdeveniments de referència d'aquest esport, amb cada cop més adeptes i practicants arreu. Amb el pavelló olímpic com a punt de trobada, a la ciutat s'hi disputarien més d'un centenar de partits al llarg de vuit dies de competició. 

L’aportació econòmica, per part dels organitzadors locals (Ajuntament i Diputació, a través del seu Patronat de Turisme) és de 135.000 euros per a la primera edició i, de 140.000 euros per a la segona. Tot plegat, segons exposa el regidor del ram al consistori, Josep Cuerba, part d'una "estratègia" que busca, a partir de la celebració de proves esportives al terme, la projecció de la capital del Baix Camp per atraure altres iniciatives similars i esdevenir un referent. 

Ari Sánchez, aliada

Cuerba i el director de Reus, esport i lleure (Rellsa), Jordi Bros, apunten a Reusdigital.cat que els primers contactes amb el WPT per tal que la competició vingués a la nostra ciutat van tenir lloc anys enrere. Per concretar la celebració dels open previstos a la capital del Baix Camp, amb tot, les converses es van començar a produir a començaments de 2020, i en conseqüència es van veure interrompudes per la irrupció de la crisi sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19. De fet, detallen tots dos, la voluntat era la de poder disputar les proves el novembre de 2020. Segons sembla, Lleida també es va postular per ser seu del torneig. 



Entre els valors afegits a la candidatura de Reus, subratllen Cuerba i Bros, s'hi troba el fet de "gaudir d'un entorn únic com el nostre". Les comunicacions, l'oferta d'allotjament de la Costa Daurada i de les comarques d'interior, així com la "qualitat" de les instal·lacions esportives municipals, diuen, han estat la "clau" per acabar de seduir els responsables del WPT. Han comptat, a més, amb una gran aliada: la jugadora reusenca Ari Sánchez, una de les estrelles internacional del pàdel. "Ens ha fet d'ambaixadora des del primer moment i ens ha ajudat a promoure l'atractiu de la ciutat" als organitzadors de la competició, fan constar. 

El tercer esport amb més llicències a Reus

Cuerba posa de manifest la "rellevància" que pot tenir la celebració dels open del WPT a Reus de cara als dos propers anys. "Creiem que també pot contribuir a dinamitzar l'economia local i de la del territori", assenyala el regidor. Ja en el mandat anterior, amb Jordi Cervera com a responsable de l'àrea, la ciutat va acollir diversos esdeveniments esportius notables. Que s'opti ara per acollir el torneig de pàdel, o que els Barcelona Dragons juguin la lliga europea de futbol americà a l'estadi municipal no és pas "casual", doncs. "Són accions que posicionen la ciutat i que, a més, aporten un benefici en forma de generació d'activitat econòmica". argumenten. En aquesta línia, s'apunta al fet que hotels, restaurants i comerços del terme "faran caixa" quan es disputin aquest tipus de proves. 

Per tot plegat, l'objectiu de la regidoria i de Rellsa passa, entre altres, per poder captar cites importants d'altres disciplines a la ciutat. En aquest sentit, avancen, s'està estudiant la possibilitat de celebrar un torneig de crossfit, una altra pràctica a l'alça. 

Segons les dades de Rellsa, el pàdel és el tercer esport amb més llicències de la ciutat. N'hi ha més de mig miler, de les quals més de 300 són d'homes. Hi ha 42 pistes al cens municipal (prop de mitja dotzena són en tràmit per sumar-s'hi) i hi ha set clubs de competició d'aquesta disciplina. 
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges