Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Pellicer espera l’estació intermodal per al 2027

03 d'Agost de 2021, per Alba Cartanyà
  • Berasategui, Pellicer, Martín i Just han celebrat la construcció de l'estació intermodal

    Cambra de Comerç de Reus

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha valorat molt positivament l'acord entre la Generalitat i el govern espanyol per ampliar l'Aeroport del Prat, que inclou la construcció d'una estació d'AVE que connectarà Reus i el Prat en 30 minuts. Pellicer se sent "satisfet" després de les diverses reunions "intenses i discretes" que ha mantingut, i espera tenir enllestida l'estació intermodal de cara al 2027. Des de la ciutat s'ha donat per fet que la futura estació possibilitarà que l'aeroport tingui més vols estatals i continentals. 

"Els acords hi són per complir-los"

En una roda de premsa celebrada aquest dimarts 3 d'agost al matí, el batlle s'ha mostrat content ja que es tracta d'un acord que "afecta directament la nostra ciutat", i que "dona resposta a les demandes de la ciutadania". Ha afirmat que "els acords hi són per complir-los" i ha mostrat "tota la confiança" en el govern català. En un principi, la previsió és que les obres comencin abans de l'any 2026, i que el 2027 l'estació pugui entrar en funcionament. 

Per part seva, la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, ha ressaltat que des de Reus "sempre hem defensat la connectivitat de la xarxa ferroviària" i ha remarcat que és una notícia que arriba "després d'un treball intens i coordinat". 

"Un dia feliç" per al territori

La compareixença també ha comptat amb la presència del portaveu del PSC, Andreu Martín, que ha mirat al futur per alertar que "els pròxims mesos que vindran també seran intensos" i que caldrà "més feina i en col·laboració, com fins ara". El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha dit que és "un dia feliç" ja que aquesta decisió és "economia productiva, i sense això no farem economia social". També ha alertat que des de la Cambra "vigilaran" que les parts compleixin i el projecte s'executi de manera satisfactòria. 

En declaracions a Reusdigital.cat, la presidenta de la Diputació de Tarragona i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha seguit la tònica general i ha afirmat que es tracta d'una "bona notícia per al Camp de Tarragona". Com a "segona àrea metropolitana del país, hem de tenir infraestructures que estiguin a l'alçada i responguin a les nostres necessitats i potencial", ha indicat. 

També ha puntualitzat que ha de ser un "desenvolupament sostenible, que cohesioni i que no sigui low cost". Llauradó creu que "no es tracta de jugar al curt-terminisme, sinó de garantir un desenvolupament fort i amb unes bases sòlides". 
 

La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, ha valorat molt positivament l'acord per ampliar l'aeroport del Prat que inclou l'arribada de l'alta velocitat a l'aeroport de Reus, com a aeroport de connexió. Pallarès ha recordat que era una reivindicació històrica del territori i ha destacat que Reus formi part d'un nou model aeroportuari al país, "més sostenible i del segle XXI".

La delegada ha apuntat que s'ha de treballar "amb l'esperança de fer-ho possible" perquè "és un moment diferent" en el qual "aquestes infraestructures s'han posat seriosament sobre la taula". Pallarès ha remarcat que "hi ha acord territorial" a favor d'aquesta infraestructura que suposa "una manera de veure les coses del segle XXI, amb una mobilitat més sostenible". "Entre tots ho hem de fer possible", ha dit. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  04 d'Agost de 2021

Manquen 6 anys!

No hi ha diners i manquen molts anys. No es possible treballar una mica més amb exigència.
Juan -   04 d'Agost de 2021

Aplíquese Sr. Alcalde sus mismas palabras

"Els acords hi són per complir-los", efectivamente señor alcalde usted bien lo dice lo que sucede que seria conveniente que también usted los cumpliera, programa electoral, comentarios, y un sin fin de cosas más, y por favor intente gobernar para todos los reusenses y no tan solo hacerlo para los que lo esta haciendo, y por cierto "no digo todo lo que pienso, pero si pienso todo lo que digo".
Pepito de l'arena  03 d'Agost de 2021

Qui dia passa, any empeny

Tot és per d'aqui a uns quants anys I ho diu ara, en campanya municipal anticipada. Deu pensar "Jo ja no hi seré pas" "Que me quiten lo bailao" "Amb una mica de sort seuré en el consell d'administració d'alguna empresa amiga"

Reportatges