Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Les Festes de Misericòrdia tornen al passeig

11 d'Agost de 2021, per Alba Cartanyà
  • Una imatge del cartell, amb el seu autor i el regidor

    Alba Cartanyà

Som a prop de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2021 i Reus Cultura ja està treballant en el format més adequat per celebrar-les, sota la premissa de "tornar als carrers". Durant la roda de premsa de presentació del cartell, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha expressat aquest dimecres la voluntat de "preparar una festa que no ens faci estar pendents del Procicat fins al darrer moment" i, per això, la idea és que els actes tinguin lloc en espais delimitats. Tanmateix, el regidor ha avançat que la celebració "torna al passeig de Misericòrdia", ja sigui amb el públic "dempeus, assegut en cadires o en grades".

El programa

Recasens ha puntualitzat que més endavant ja es detallarà el programa, però ha fet una petita pinzellada de com es planteja la festa. La Palma acollirà el Vermulet i el vermut Rumbero, el Canó de les Festes i el carro dels Romanços, el Ball de Sant Miquel; i el Reggus; la Bassa del Mas Iglésias serà un espai familiar, on tindran lloc els espectacles per a les criatures; a la plaça d'Anton Borrell hi haurà l'escenari per a les havaneres i la revetlla del dia 24; i els concerts de més gran format se celebraran al Parc de la festa.

Pel que fa al retorn el passeig, de moment està previst que el Seguici Petit balli en un dels trams el dia 23. La sortida dels elements del Seguici del dia 24 es farà "agrupant diferents balls i elements en llocs concrets de la ciutat", especifica Reus Cultura.

Per altra banda, també es recuperarà l'espectacle Misericòrdia de Reus al Cel després de l'aturada de l'any passat. Es farà en dos passis el dia 17 de setembre a la Prioral de Sant Pere.

El cartell

La imatge gràfica de Misericòrdia 2021 ha anat a càrrec Marc Pérez Olivan. El cartell incorpora tres elements emblemàtics, com són un casteller, un diable i l'àliga, situats davant del santuari de Misericòrdia. L'autor ha assenyalat que la seva intenció era fer "un anunci publicitari per donar a conèixer la festa". També ha explicat el significat d'altres aspectes del cartell: "He volgut donar protagonisme a la natura... La terra és fosca perquè és la que té més vida, hi apareixen els xiprers, i les pedres simbolitzen les dificultats en el camí", ha apuntat.
 

El cartell de Misericòrdia 2021 Foto: Reus.cat

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges