Dimarts, 15 d'Octubre de 2024

L’Associació d’Alzheimer presenta l’Institut Lerín Neurocognitive

06 de Setembre de 2021, per
  • Una imatge de presentació de l'institut, aquest dilluns

    Adrià de las Heras

Aquest dilluns 6 de setembre, l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus i el Baix Camp ha presentat l’Institut Lerín Neurocognitive. Des del 2003 l’associació ha estat treballant per tractar de pal·liar, prevenir, retardar i donar suport a les famílies de persones amb trastorns neurocognitius. S’han desenvolupat diferents programes no farmacològics, com el Lerín Neurocognitive Program.

D’aquest programa de referència, en surt el nou nom de l’institut. Tal com expliquen des de la mateixa associació, “considerem que ha arribat el moment de dotar el centre amb un nom propi que el converteixi en una marca de referència a escala de territori i de país”. Com que el Lerín Neurocognitive Program ha rebut molts reconeixements, l’associació ha optat per aquest nom del centre.

El programa ideat per Maria Jesús Lerín presenta com a objectiu estimular, mantenir i potenciar les capacitats de les persones malaltes, durant el màxim de temps possible afavorint l’estat emocional positiu del pacient. Segons ha explicat la directora de l’institut, pretenen “prioritzar la part funcional” de les persones. A més, un dels aspectes clau d’aquest projecte és el tractament no farmacològic que ofereixen des del centre: “la malaltia no té cura; per tant, l’únic que tenim per tractar la malaltia és el tractament no farmacològic”.

Des d’aquest centre treballen en tres grans àrees per aconseguir atenuar els efectes de les malalties neurocognitives: àrea terapèutica cognitiva, que treballa en l’estimulació i rehabilitació cognitiva i l’estimulació sensorial; l’àrea emocional i l’àrea físic-funcional. Aquest treball el duen a terme gràcies a les seves unitats de memòria, el centre de dia i el servei d’ajuda a domicili que ofereixen. “Posar nom als serveis que realitzen” Tal com ha explicat la presidenta de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp, Cori Sànchez, aquest any l’entitat ha optat per “posar nom als serveis que realitzen”.

Així neix aquest centre terapèutic que “vol estar a l’avantguarda de teràpies no farmacològiques”. Gràcies a la feina que porten a terme des de l’any 2003, compten amb l’acreditació de la Generalitat. A més, la mateixa directora del centre ha fet èmfasi en “destacar que tenim el suport de la Generalitat”. Amb la tasca que duen a terme, també ofereixen una línia d’ajuts per poder accedir als serveis del centre; una part d’aquestes subvencions procedeixen del mateix govern català, del Departament de Benestar Social.

Les principals beques que s’atorguen són per al transport adaptat, pel cost de la plaça al centre terapèutic i per al menjador destinat a les persones usuàries.

Dia Mundial de l’Alzheimer



L’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius, amb motiu del dia mundial de l’Alzheimer, prepara diversos actes. Aquests presenten com a objectiu donar a conèixer l’activitat que es duu a terme a través de l’Institut Lerín Neurocognitive. A més, també pretenen col·laborar amb institucions científiques per contribuir a la recerca i investigació.

Així, en aquesta línia, el 13 de setembre a les 6 de la tarda, hi haurà una conferència a càrrec de la doctora Margarita Torrente al Centre de Lectura. Entre els dies 16 i 21 de setembre, pels carrers de la capital del Baix Camp passejarà la Neurona, un personatge que explicarà i informarà sobre tot allò que es vulgui saber referent a la malaltia i a l’associació. El mateix dia mundial de la malaltia, el 21 de setembre, l’associació muntarà una parada informativa a la plaça Prim, i a dos quarts de vuit del vespre es llegirà un manifest davant la Capsa Gaudí.
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges