Divendres, 02 d'Agost de 2024

Treballadors del 112 es concentren a l'exterior de Catalunya Ràdio per contactar Elena

06 de Setembre de 2021, per
  • Una imatge de detall dels cartells de dues persones concentrades a

    Cedida

Una representació de treballadors del 112 s'han concentrat, aquest matí de dilluns, a l'exterior dels estudis de Catalunya Ràdio a Barcelona per demanar al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que aquest fos preguntat al programa on ha intervingut, El matí de Catalunya Ràdio, per l'actual situació de la plantilla. El personal va començar una vaga indefinida el passat 21 d'agost, "i a hores d’ara la Generalitat encara no ha fet un sol moviment per contactar-nos i interessar-se a trobar una solució al conflicte", segons s'ha assenyalat en un comunicat del comitè de vaga.

Finalment, Elena ha estat estat interpel·lat al respecte durant l'entrevista concedida a la ràdio, i ha exposat que "hi ha un debat de fons sobre si s’ha d’externalitzar o s’ha d’internalitzar" el servei. Ha afegit que "el Govern es va comprometre a què el 012 i els telèfons d’emergències s’analitzessin, i es veiés si era raonable o no, si era possible internalitzar el servei”. “En aquest acord no hi havia el 112, però és evident que se sent interpel·lat; si els altres serveis telefònics s’internalitzessin, aquest segurament també s’hi veuria implicat”, ha detallat Elena.

Per al comitè de vaga "resulta sorprenent que hi hagi un debat sobre si un servei tan delicat i essencial per a la ciutadania com el nostre s’ha de regir o no per criteris empresarials", així com que "la proposta d’internalització de línies telefòniques associades a la funció pública inclogués el telèfon d’informació de la Generalitat i altres serveis d’emergències, però no aquell que es diu precisament Telèfon d’emergències 112, i que és la porta d’entrada per a totes les situacions urgents" a les quals s’enfronta el ciutadà.

A la sortida dels estudis de Catalunya Ràdio, els treballadors del 112 concentrats a l'exterior han pogut parlar uns instants amb el conseller. "S’ha mostrat sorprès que cerquéssim la interlocució de la Generalitat ja que, com ha declarat a El matí de Catalunya Ràdio, no he tingut una reunió encara amb els treballadors, perquè en aquests moments estan parlant amb l’empresa”.

Des del comitè de vaga s'ha apuntat que en aquest punt de la conversa han aclarit al conseller que "l’empresa està posant dificultats fins i tot a l’hora d’acordar el funcionament de la pròpia vaga, que s’estan detectant diverses irregularitats i que en darrera instància la problemàtica del 112 és estructural, i per tant no és Ferrovial qui l’ha de solucionar, sinó la Generalitat de Catalunya, responsable última del servei".

Elena s’ha compromès, segons el comitè de vaga del 112, a parlar amb el nou Secretari General durant els propers dies, i a tractar la situació en designar-se un nou director del servei, actualment està en funcions. "Pel que veiem fins ara, l’actitud de la Generalitat davant la precarietat del servei es basa a posar-se de costat i donar llargues, quelcom sorprenent quan l’actual Govern s’identifica amb les polítiques d’esquerres i a favor de l’enfortiment dels serveis públics", han conclòs al comunicat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges