Dilluns, 15 de Juliol de 2024

El Priorat prepara un sorteig solidari de 500 botelles de vi

08 de Setembre de 2021, per
  • El sorteig vol recaptar fons per als activistes denunciats

    Cedida

Aquest proper divendres 10 de setembre es presenta a Poboleda el llançament d’un sorteig solidari de lots de vins del Priorat. Aquesta iniciativa la impulsa la Plataforma pel riu Siurana i el Gepec-Ecologistes de Catalunya. A més, compten amb el suport de 65 elaboradors, tant de la DO Montsant com de la DOQ Priorat. D’aquesta manera, l’organització del sorteig ha aconseguit gairebé 500 botelles de vi que s’organitzaran en 33 lots d’una quinzena de vins cadascun, que estaran valorats en uns 400 euros.

El principal objectiu d’aquest sorteig és recaptar fons per cobrir les despeses legals per la defensa dels activistes encausats de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec. Aquests s’enfronten a una querella penal per uns actes reivindicatius realitzats el 2017 i 2018. La denúncia, que l’organització la considera “desproporcionada i intimidatòria”, la va presentar la Comunitat de Regants de Riudecanyes.

Però més enllà d’aquest objectiu principal, també assenyalen que volen donar protagonisme a la gent del territori que cuida la terra i estima el riu i reivindicar la importància del Siurana per a la comarca. El sorteig anirà amb els dos últims números de la Grossa de Cap d’Any. Les participacions podran adquirir-se per 10 euros cadascuna fins a finals de desembre als 21 punts de venda de 21 pobles del Priorat, i a més també se’n podran adquirir per internet La presentació tindrà lloc la vígilia de la Diada Nacional a les 7 de la tarda al poliesportiu de Poboleda.

L’acte comptarà amb un tast de vins gratuït, un pica-pica ofert pel consistori i la presència d’alguns elaboradors de vins que participen de la iniciativa i membres de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec.

Gestió actual del riu

Els activistes prioratins consideren que no és sostenible mantenir la concessió d’aigua del Siurana a la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes. Es queixen perquè deixen sec el riu durant bona part de l’any. En aquest sentit, demanen anul·la la concessió a la comunitat per tal d’evitar mals pitjors al riu i a la comarca.

Recentment, entre el 9 i 16 d’agost, "la comunitat de regants va deixar el riu totalment sec a la gran majoria de la comarca i el pantà a un 40% de la seva capacitat", segons s'ha apuntat en un comunicat. "Un esdeveniment que es veu agreujat pel fet que la comarca es trobava en plena sequera i onada de calor", s'ha afegit.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

pepito de l'arena  09 de Setembre de 2021

No veguis mai "a morro" de la botella.

Fes-ho de l'ampolla, si et plau. O be amorrat al piló, que també està be.

Reportatges