Diumenge, 25 d'Agost de 2024

L’Associació de Concerts de Reus presenta la programació per la temporada 2021/ 2022

22 de Setembre de 2021, per
  • Una imatge de la presentació de la nova temporada

    Adrià de las Heras

Aquest dimecres, 22 de setembre, l’Associació de Concerts de Reus ha presentat la seva programació per la temporada 2021/ 2022. Ha estat un acte amb la presència de múltiples associacions culturals de la ciutat i que col·laboren o participen en algun dels esdeveniments programats.

Més d'una trentena de propostes



La programació compta amb 35 activitats, un 60% més d’actes que la temporada 2020/ 2021, en què l’associació no va aturar la seva agenda, però sí que va haver de reduir el volum de la seva programació. Com ja va sent tradició, l’eix central de la temporada serà per l’orquestra resident de l’associació, la Camerata XXI-Ciutat de Reus.

La roda de premsa ha començat amb l’agraïment del president de l’Associació de Concerts de Reus, Joan Sas, al consistori municipal per l’entrega de la medalla de la ciutat amb motiu del seu centenari. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha destacat que la tardor “és un moment important de l’any” per la represa de la programació de les entitats culturals de la ciutat.

Així, Recasens ha subratllat la “sensibilitat” que demostren els organitzadors a l’hora d’apostar per les creacions musicals de la demarcació. “Segell de camp”, ha dit el regidor. En aquesta línia també s’ha expressat el director artístic, Marc Moncusí, que ha destacat el creixement d’autors locals a la programació d’aquesta temporada. Moncusí ha dedicat part del seu discurs a lloar la relació entre la Camerata XXI-Ciutat de Reus i l’assocaició i també ha mostrat la seva gratitud per la lliçó magistral d’inici de temporada que anirà a càrrec de Jaume Mateu Tortell Poltrona, que serà el 7 d’octubre a El Círcol de Reus.

“Més col·laboracions”



El director artístic ha destacat que “tenim més col·laboracions, més partners, nous patrocinadors, i això fa més gran l’associació, la cultura, la ciutat”. En aquesta temporada, l’associació ha establert col·laboracions amb la Fundació Privada Reddis, Fundació Teatre Fortuny, el Festival Accents, etcètera.

Una política d’aliances i col·laboracions que s’emmarquen sota la idea d’”aglutinar i unificar criteris” entre les associacions culturals de la capital del Baix Camp i del territori. En aquest sentit, a l’acte també hi han participat la vicepresidenta de la Fundació del Teatre Fortuny, Dolors Sardà, el membre de la junta de la Fundació Reddis, Xavier Filella, i el promotor del festival Accents, Isaac Albesa. Tots han coincidit en agrair el treball conjunt fet amb l’associació de concerts i s’han mostrat contents de col·laborar en aquesta temporada.

La programació de la temporada 2021/ 2022 inclou concerts de la Reus Big Band, la Barhöf Ensemble, la Cobla montgrins, la flautista Marta Torres, el Quintet Montsant, Àngel Òdena, o un “mini cicle” de concerts a la Prioral de Sant Pere. A més, també hi haurà un curs de tardor d’òpera.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics