Diumenge, 15 de Setembre de 2024

Els supermercats més barats, segons l'OCU

30 de Setembre de 2021, per
  • Els supermercats més barats són Supeco, Consum, Mercadona i Lidl, segons l'OCU.

    Pixabay

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat un any més el seu estudi dels supermercats més barats i els més cars. Les cadenes més econòmiques són Alcampo, Supeco, Consum, Mercadona i Lidl, seguides per Aldi, Carrefour, Alcampo supermercat, Carrefour Market, Mi Alcampo, Dia Maxi i Dia & Go.

Sorli Discau és la cadena més cara amb presència a Catalunya, segons el rànquing de l'OCU, que situa la catalana com una de les autonomies on costa més diners omplir la cistella de la compra, amb Balears, Canàries i el País Basc.

L'informe de l'OCU ha detectat que Alcampo és el comerç més barat en 23 de les localitats visitades, mentre que Mercadona és l'establiment més econòmic en 17 municipis. L'entitat ha analitzat 160.976 preus de productes de més d'un miler de comerços.

L'estudi mostra que els preus van augmentar un 0,4% als supermercats, i en els últims mesos l'augment s'ha accelerat, en especial en productes bàsics com els ous, la llet o les carns de pollastre i conill, per l'increment del preu de l'energia i els carburants.

La portaveu de l'OCU, Ileana Izverniceanu, ha advertit que la pujada de la llum impactarà "molt" en els productes de la cistella de la premsa. "Ens consta que hi ha cadenes que no estan traslladant-ho tot al consumidor, però tot té un límit", ha alertat. Les cadenes que han augmentat més els preus són E- Leclerc, Más y Más, La Plaza de Dia i Dia Maxi. Consum i El Corte Inglés són els que més han reduït els preus.

[noticiadiari]2/225058[/noticiadiari]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges