Dimecres, 16 d'Octubre de 2024

El Forn Sistaré de Reus, finalista al Millor Pa de Pagès Català 2021

04 d'Octubre de 2021, per
  • Foto de família dels finalistes i el guanyador del concurs

    Cedida

El jurat de la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021, presidit per l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va proclamar Andreu Galceran, del forn Cal Mosso (Vilassar de Dalt), guanyador del concurs, en un acte celebrat dissabte passat a l’Auditori Convent dels Caputxins de la capital de l’Alt Empordà.
 
El Concurs Millor Pa de Pagès Català, convocat pel Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, té com a objectiu donar a conèixer la professionalitat dels flequers i flequeres integrats a la IGP Pa de Pagès Català, l’únic pa que té a Catalunya el segell de màxima qualitat que reconeix la Unió Europea.
 

Andreu Galceran, el guanyador de l'edició d'enguany. Foto: IGP Pa de Pagès Català

 
Andreu Galceran, de 36 anys, que està al capdavant de l’obrador de Cal Mosso des de fa una dècada, representa la sisena generació d’aquesta fleca, fundada el 1838. Ell i la seva germana, Anna, no semblaven destinats a treballar a la fleca familiar. Galceran va estudiar un mòdul de grau superior i després va fer Empresarials. “Vaig estar treballant uns anys a la banca, fins que em adonar que aquell no era el meu camí”, apunta.
 
Galceran s’emporta un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa com a guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021. Els altres finalistes van ser Forn Artesà l’Espurna de Berga (Joan Urrea, Berga), Forn Sistaré (germans Tomàs i Xavier Pàmies, Reus), Forn Padró (Marc Padró, Barcelona) i Fleca i Pastisseria E. Valls (Anna Valls, Sabadell). Els cinc finalistes es van proclamar a l’eliminatòria prèvia que es va fer a l’Escola de Flequers Xavier Vilamala (Barcelona), on hi van participar un total de 30 flequers i flequeres el passat més de juliol.
 
El jurat de la final estava format per Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres, que va exercir la presidència, pel cuiner Paco Pérez (Restaurant Miramar de Llançà), cinc estrelles Michelin; el periodista gastronòmic Salvador García-Arbós; el guanyador de la final del Concurs de 2019, Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona) i el president del Consell Regulador, Antoni Figuera.
 
Com és reglamentari al Concurs, els jurats van valorar els pans finalistes a partir d’un tastet a cegues que inclou aspectes com el color, l’aroma, el sabor, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores (ja que disposen per la seva valoració d’un pa elaborat el dia abans de la final i un altre del dia). El jurat valora de 0 a 10 punts cadascun d’aquests apartats. Enguany, la companyia La Bèstia Peluda va ser l’encarregada d’animar l’espera del resultat del Concurs.
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges