La jornada de Divendres Sant arriba carregada d'actes per viure de manera intensa la fe. Els més matiners podran viure, des de les 7, el Solemne i tradicional viacrucis, centenari a la ciutat, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, Misteri de l’Oració a l’Hort de la Confraria La Salle, Nostre Pare Jesús del Calvari i Verge del Calvari de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, la Verònica de la Confraria de la Verònica i les representacions de les altres confraries de la Setmana Santa de la ciutat, i la participació del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus.
Processons als barris
El recorregut del Viacrucis s’iniciarà i finalitzarà a la parròquia de Sant Joan Baptista amb el mateix recorregut que ja és tradicional cada any. A dos quarts de 9 del matí, als barris Fortuny i Juroca, hi haurà el Solemne viacrucis organitzat per la parròquia i la Confraria de Sant Bernat Calbó. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, Solemne Viacrucis, amb la venerada imatge del Sant Crist de la Sang.
A les 9 del matí, i pels carrers del barri de Sant Josep Obrer, el Solemne Viacrucis està organitzat en aquest cas per la Germandat de Sant Josep Obrer, amb la imatge del Sant Crist de l’Agonia. A les 11, es farà l'exhibició i mostra de les diferents maniobres i 'cadenes' de la Cohort Romana a la plaça de la Puríssima Sang. Tot seguit, es farà el traspàs del Fuà Blanc i homenatges de comiat. Abans del trasllat del Sant Crist de la Sang a la prioral de Sant Pere, es farà lectura de la Sentència de Pilat a la porta del temple de la Reial Congregació.
A dos quarts de 12 del migdia, es realitzarà el trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, des de la seva església titular fi ns a l’església prioral de Sant Pere pel recorregut tradicional. A les 12 del migdia, a la prioral de Sant Pere i presidida per la Venerable Imatge del Sant Crist de la Sang, es farà la Solemne funció de l’Agonia. La part musical i les peces de les Set Paraules aniran a càrrec de l’Escolania i de la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang, i acompanyades a l’orgue pel mestre Josep M. Mas Bonet; en acabar, interpretaran el Credo i el Miserere. LANOVA Ràdio transmetrà en directe la funció, al 99 de l'FM i al web de l'emissora.
Les Tres Gràcies
A dos quarts de 3 de la tarda, des de la prioral de Sant Pere, hi haurà el retorn en processó del Sant Crist de la Sang a la seva església titular pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, toc de silenci i emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies al Diví Crucificat. Tot seguit, adoració a la sagrada imatge del Sant Crist. A les 8 de la tarda, i organitzada per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., amb la participació de les disset congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus, es farà la Solemne processó del Sant Enterrament.
La processó sortirà de la prioral de Sant Pere, donada pel campanar, i seguirà per la plaça de Sant Pere, Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, plaça de Prim, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya i raval del Pallol, per acabar al temple de la Puríssima Sang. Després de l’entrada del Misteri del Crist Jacent en el Sant Sepulcre a la seva església titular, hi haurà l'adoració de la venerada imatge del Sant Crist de la Sang, com a cloenda de la Solemne Processó del Sant Enterrament que es celebra a Reus des del segle XVI.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics